Zdroj: CzechTrade

Mexiko je na prvním místě v prodeji elektromobilů v Latinské Americe

Mexiko vede v Latinské Americe prodeje 100% elektromobilů. V průběhu let se zájem o elektromobily v regionu značně zvýšil, jelikož mnoho zemí se zaměřilo na podporu udržitelnosti a energetické účinnosti.

Jen v roce 2022 se v Mexiku prodalo 6000 kusů elektromobilů a očekává se, že toto číslo se bude stále zvyšovat. Mexiko se tak stalo lídrem v Latinské Americe, následuje Brazílie s 5100 elektromobily a Kolumbie s 2400 vozy.

Ilustrační fotografie

Počet registrovaných elektromobilů v loňském roce v Mexiku je o 33 % více, než bylo hlášeno v roce 2021. Poptávka po elektrických autech v Mexiku je nejvyšší ve srovnání s jinými zeměmi v regionu. V roce 2026 dosáhne země podle odhadů 18 900 elektrických vozidel, což by způsobilo ztrojnásobení prodejů za tři roky. Očekává se, že Brazílie dosáhne 16 tisíc vozidel a Kolumbie 7000.

Přestože je zájem o elektromobily vysoký, stále jsou v celé Latinské Americe menšinou. V případě mexického a chilského trhu například elektrické i hybridní jednotky představují méně než 10 % celkových soukromých nákupů. Některé z důvodů nízkého přijetí této nové technologie v regionu souvisí s vysokou cenou modelů, většinou dovážených z vysokopříjmových ekonomik. Dalším důvodem je počínající úroveň rozvoje dobíjecí infrastruktury.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko.
Zdroj: bnamericas.com

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl

Doporučujeme