Ministerstvo spustilo nový web ke COVID-19. Pomůže i aplikace.

Ministerstvo zdravotnictví (MZ ČR) spouští nové webové stránky ke koronaviru. MZ ČR navíc ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Úřadem vlády připravilo speciální využití aplikace s názvem ´MZČR COVID-19 Info´ pro varování a poskytování průběžných informací o nebezpečné pandemii.

Linku 155 prosím volejte jen v případě ohrožení života a zdraví, vyzývá ministerstvo zdravotnictví. Pokud máte jakékoli dotazy, využívejte infolinku státního zdravotního ústavu.

Novinka MZ ČR Covid 19 je propojena s tradiční aplikací Záchranka.

„Do systému varování máme nyní přihlášeno 834 800 uživatelů z celé ČR, kteří chtějí aktivně přijímat upozornění související se zdravotním rizikem,“ sdělilo ministerstvo.

Pro účely informování o koronaviru je schopno předat jednoduché rozhraní, které umožní odpovědným orgánům zaslat na všechny tyto uživatele informace obsahující textové sdělení a odkaz na web, kde naleznou další podrobnosti.

Rozeslání bude realizováno pomocí Push notifikace ve velmi krátkém čase. Současně zůstane upozornění uloženo v sekci “Varovná upozornění“ na nástěnce v aplikaci Záchranka. Takto lze následně informovat formou notifikací i v budoucnu s ohledem na aktuální vývoj situace.

Stránky MZ ČR ke koronaviru: koronavirus.mzcr.cz

Aplikace Záchranka, která byla spuštěna v roce 2016 a má více jak 1 200 000 uživatelů je funkční pro české uživatele také v Rakousku, na slovenských horách a také v celém Maďarsku. Jedná se o jediný takto rozšířený systém v EU, kdy uživatel z jedné země schopen pomoc přivolat ve čtyřech státech.

Aplikace představuje komplexní systém spojující 4 základní funkcionality:

  • Nouzové tlačítko pro přivolání pomoci 155 včetně automatizace kontaktování horské či vodní záchranné služby pro spolupráci v horách či u vody
  • Systém reverzní tísňové linky pro zasílání varovných zpráv a upozornění na aktuální nebezpečí ohrožující zdraví či život
  • Největší databázi AED, Pohotovostí a postupů první pomoci
  • Přeshraniční funkcionalitu v Rakousku, Slovenských horách a Maďarsku.

Nové webové stránky ministerstva zdravotnictví https://koronavirus.mzcr.cz/ nabízejí čtenářům ucelené informace k nebezpečné virové pandemii – a to jak v České republice tak v zahraničí.

Na stránkách MZ ČR najdete grafy a přehledy, které mapují situaci v ČR (počty a nárůsty nových případů a jejich původ), odpovědi na nejčastější otázky lidí v souvislosti s koronavirem Covid 19, důležité odkazy souhrn mimořádných opatření a doporučení i pravidelně aktualizovaný výpis tiskových zpráv a aktualit.

Je zde mimo jiné i seznam laboratoří, které testují na nový druh koronaviru a kontakty na jednotné hygienické stanice i infolinku Státního zdravotního ústavu, jež je vám k dispozici 24 hodin denně.

Další informace hledejte na www.businessinfo.cz/koronavirus

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Koronavirus
• Oblasti podnikání: Zdravotní a sociální služby

Doporučujeme