Zdroj: CzechTrade

Ministr zdravotnictví chce ve Francii zakázat jednorázové e-cigarety

Francouzský ministr zdravotnictví François Braun usiluje o zákaz elektronických cigaret se sladkou příchutí, které jsou hitem mezi teenagery.

Tyto cigarety byly ve Francii zavedeny v roce 2021 a vedou mladou část populace ke kouření. Nízká cena od 8 do 12 eur je činí lehce dostupnými. Velké značky, které tyto cigarety uvádějí na trh, se spoléhají na sociální sítě a influencery.

Ilustrační fotografie

Výsledkem strategie je, že tyto cigarety mají mezi mladými lidmi spíše pozitivní a neškodnou pověst. Nicméně mohou obsahovat až 20 mg/ml návykového nikotinu, což je míra dostatečně vysoká na to, aby si člověk vytvořil silnou závislost.

Kromě negativního zdravotního rozměru je výrobek také ekologickou pohromou. Plastová trubice má baterii, kterou nelze rozebrat, a je tvořena obzvláště škodlivými složkami jako jsou těžké kovy, lithium, nikotin a další. Neexistuje sběrný kanál a e-cigarety nejsou recyklovatelné. Jejich obzvláště škodlivé zbytky proto přímo kontaminují půdu. Z těchto důvodů e-cigarety zakázaly Německo, Belgie a Irsko. Francie se rozhodla následovat stejný trend.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Francie.
Zdroj: lesechos.fr

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Ostatní

Doporučujeme