Mise do Izraele nastínila možnosti propojení českého byznysu a izraelských technologických firem

Izrael je jako světový lídr v inovacích a technologickém pokroku ideálním partnerem pro tuzemský průmysl, IT společnosti, podniky z obranného sektoru, ale hlavně pro technologické startupy.

Takové jsou zkušenosti firem, které na pracovní cestě do země doprovázely předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Do Izraele pod vedením Komory vyrazilo 15 firem.

Ilustrační fotografie

„Důležitost této mise spočívala především v tom, že došlo k mnoha jednáním reprezentantů firem ze dvou komparativně odlišných zemí. ČR je velmi průmyslová země, Izrael je zase vnímán jako světový lídr v oblasti startupů a také ve výzkumu a vývoji. Bilaterální jednání s izraelskými firmami měla význam především pro obranný průmysl a IT. V těchto odvětvích vidíme největší prostor pro spolupráci českého a izraelského byznysu. Vývoj a výzkum totiž velmi dobře doplňuje všechny obory, které se bez inovací v dnešním světě neobejdou,“ sdělil předseda Zahraniční sekce Ilja Mazánek, který českou podnikatelskou delegaci do Izraele vedl.

Podnikatelské mise se vedle IT společností a firem z obranného průmyslu zúčastnili také reprezentanti lázeňství, zdravotnictví, advokátních kanceláří nebo vzdělávacích institucí. Misi Hospodářská komora organizovala ve spolupráci s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a s podporou Zastupitelského úřadu ČR v Tel Avivu.

• Teritorium: Asie | Izrael | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obranný průmysl | Průmysl | Software a ICT služby

Doporučujeme