Moravská vína se představila v New Yorku

Ve dnech 9. a 10. března 2022 na veletrhu Vinexpo New York prezentovalo svá skvělá vína sedm producentů z České republiky.

Oficiální účast a řízenou degustaci formou master class organizovala česká ambasáda ve Washingtonu s podporou Ministerstva zemědělství ČR a Generálního konzulátu v New Yorku jako projekt ekonomické diplomacie.

Ilustrační fotografie

Po dvouleté přestávce zapříčiněné pandemií covid-19 se na prestižním newyorském vinařském veletrhu opět koštovala vína z Moravy. Svůj stánek zde měla vinařství: Krásná hora, Sonberk, Ludwig, Marcinčák, Thaya, Baloun a Spěvák. Pro vinařství, která již na americkém trhu působí, byla účast důležitá z pohledu utužení stávajících a navázání nových kontaktů. Zavedené importéry a distributory pak hledala vinařství, která dosud do USA nevyváží.

Do master class vinařství nominovala po jednom druhu vína s největším potenciálem pro americký trh. Degustaci vedla Dominika Holešínská ze Sonberku a Amanda Willson z Ahtel wines.

Zájem ze strany amerických dovozců, distributorů, představitelů segmentu HORECA i sommelierů nejen o master class ale i národní stánek dokazuje, že nejkvalitnější šarže našich vín mají na americkém vysoce konkurenčním trhu velmi dobrou šanci na úspěch.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky ve Washingtonu (Spojené státy americké).

• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme