Možnost účasti na podnikatelské misi se zaměřením na rozvoj civilního letectví v Alžírsku

Ve dnech 8. až 12. března 2020 proběhne v alžírských městech Tlemcen a Sidi Bel Abbes návštěva podnikatelské mise se zaměřením na rozvoj česko-alžírské spolupráce v oblasti civilního letectví podporovaná z prostředků PROPED Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Alžírská firma TellAtlas dlouhodobě usiluje o rozvoj civilního letectví v Alžírsku. Pro svůj záměr hledá i české partnery, které by ráda přizvala do konsorcia podniků (tzv. GIC – groupement d’intérêt commun). Česká republika se totiž v Alžírsku těší dobrému jménu zejména v oblasti vojenského letectví a v oblasti strojírenství. PROPED se tedy bude snažit navázat na tuto historickou spolupráci a pokusí se ji rozšířit do civilní oblasti. České firmy tak položí základní kámen nového průmyslu v Alžírsku a získají kontakty na zajímavé subjekty ze státní i soukromé sféry s dlouhodobou perspektivou společné výroby.

Program mise se bude realizovat na západě Alžírska v oblastech Tlemcen a Sidi bel Abbes. Součástí programu bude návštěva státních podniků ENIEELECSOREMEP a CMA. Dále se firmy zúčastní B2B semináře na příklad s firmami Moussaoui Industry, výrobcem přesné techniky SOMEMI či firmou CITAL. Podnikatelská mise navštíví místní aeroklub a strojírenskou katedru Univerzity Sidi Bel Abbes. Doba trvání PROPEDu se odhaduje na 4 dny dle disponibility letů.

Pro bližší informace se obracejte na obchodně-ekonomický úsek Velvyslanectví ČR v Alžíru, e-mail: commerce_algiers@mzv.cz.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Alžíru (Alžírsko). Autorka: Mgr. Alena Štojdlová, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Alžírsko
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme