Mutumutu vyhrálo v prestižní evropské startupové soutěži

Životní pojištění Mutumutu vyhrálo první cenu v prestižní soutěži Insurtech Europe, kterou podporuje platforma Plug and Play.



Soutěže Insurtech Europe se letos zúčastnilo 18 nadějných startupů z celého světa, které během čtyř měsíců prošly mentoringem světových expertů na online pojištění. Mutumutu je zaujalo mimo jiné akcentem na zdravý životní styl svých zákazníků a odvahou měnit pojetí životního pojištění jako takového. „Je vidět, že i tak tradiční odvětví se dá revolučně měnit, stačí dělat věci opravdu inovativně,“ zaznělo při vyhlášení vítězů letos 9. července v mnichovské pobočce společnosti Plug and Play, kde zástupci Mutumutu převzali křišťálovou plaketu.

Silicon Valley, Mnichov a Praha

Soutěž Insurtech Europe nenabízí žádnou finanční odměnu, největší odměnou je propojení jednotlivých startupů s renomovanými firmami či investory. „Vítězství v programu nám otevřelo dveře na další trhy nejen v Evropě,“ říká Jindřich Lenz, zakladatel Mutumutu.

Mezi finálních osmnáct startupů patřil třeba DynaRisk, první mezinárodní kyberbezpečnostní bodový systém, společnost Fjuul, díky níž mohou pojišťovny dávat dohromady nabídky konkrétním pacientům, protože v reálném čase sbírá jejich data, nebo aplikace HealthyHealth, která zase data používá k identifikaci a prevenci zdravotních rizik.

Příležitost pro startupy 

Platforma Plug and Play spojuje startupy, korporace a investory a vznikla před třemi lety. Vedle centrály v Silicon Valley má pobočky v Pekingu, Mnichově, New Yorku, Singapuru a Tokiu. Program „Insurtech Europe powered by Plug and Play“ usnadňuje startupům jejich rozvoj a zprostředkovává aktuální příležitosti k podnikání v oblasti online pojištění.

Postup do finálního výběru všech 18 soutěžících musela odsouhlasit nejen porota z Plug and Play Insurtech, ale také partneři programu, renomované pojišťovny Allianz, Generali Germany, Versicherungskammer Bayern, Talanx, Irish Life, makléř Willis Towers Watson a zajišťovny Munich Re a Swiss Re.

Všechny startupy, které prošly čtyřměsíčním programem, se podle slov Aliho Safaviho, globálního ředitele sekce Insurtech Plug and Play, stanou součástí bohatého ekosystému platformy. „V soutěži jsme si potvrdili, že to, co děláme, má smysl, že je o tento druh pojištění i náš preventivní program zájem. Zároveň jsme se naučili lépe pracovat s naším byznys modelem,“ shrnuje Jindřich. Že to vše má smysl, navíc dokazují i čísla: Mutumutu k dnešnímu dni kryje zákazníky už na více než miliardu korun.

O Plug and Play

Globální inovační platforma, zaměřující se na podporu startupů po celém světě, v minulosti investovala například do webového úložiště Dropbox nebo do úspěšné aplikace Soundhound.


Redakčně upravená tisková zpráva

• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme