Na kongresovém veletrhu v Mexiku se představila i Česká republika

Ve dnech 13. a 14. září 2023 proběhl v Mexico City veletrh IBTM Americas 2023, který se specializuje na kongresovou a incentivní turistiku.

Česká republika se veletrhu představila jako jediná evropská země v zastoupení tří českých subjektů. Na společném stánku organizovaném regionální kanceláří CzechTourism proběhly prezentace a schůzky s tour operátory a firmami z Mexika i dalších zemí.

Ilustrační fotografie

Veletrh IBTM Americas patří v současné době k nejvýznamnějším veletrhům cestovního ruchu segmentu MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions). Letošního 14. ročníku se zúčastnilo se přes 400 vystavovatelů – od cestovních agentur, DMCs, hotelů, zástupců turistických destinací i kongresových služeb, po dopravce a lázeňské rezorty.

Veletrh je tradičně určen pouze odborníkům, pro které jsou organizovány dvojstranné schůzky k maximalizaci efektivity účasti a k navázání nových kontaktů.

ExportMag.cz: Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Na stánku České republiky „#VisitCzechia“ organizovaném CzechTourism se představili i zástupci českých firem zaměřující se na pořádání kongresů – Prague Convention Bureau, Kongresové centrum Praha a Hilton Praha. Návštěvníci se mohli seznámit s aktuální nabídkou v segmentu MICE. Zajímali je dostupné kapacity pro kongresovou turistiku a pořádání velkých firemních akcí.

Akce byla podpořena projektem ekonomické diplomacie (PROPED), aby se rozšířilo povědomí o ČR právě v tomto segmentu turismu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Mexiku (Mexiko).

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obchod

Doporučujeme