Na největším zemědělském veletrhu v Kazachstánu nechyběly ani české firmy

Ve dnech od 19. do 21. října 2023 proběhl v Astaně, hlavním městě Kazachstánu, jeden z největších a nejvýznamnějších zemědělských veletrhů KazAgro & KazFarm 2023.

Velké značky zemědělské techniky předvedly na veletrhu své nové modely, část pavilonu s názvem „Pěstování plodin a zeleniny“ představila velké zemědělské producenty s novými odrůdami rostlin, nejnovějšími šlechtitelskými metodami a laboratorním vybavením.

Ilustrační fotografie

Nechyběl ani pavilon živočišné výroby, kde návštěvníci najdou vystavovatele z oblasti chovu hospodářských zvířat a drůbeže, krmiv a veterinárních preparátů. Během veletrhu probíhaly rovněž semináře na téma obchodu se zemědělskými produkty, investic do zemědělského sektoru, dostupnosti zemědělských strojů a výrobních technologií v Kazachstánu, současných problémů v rostlinné výrobě apod.

ExportMag.cz: Výrobce Harmonik z Loun boduje v Číně. Zahrál si i prezident

Na veletrhu bylo zastoupeno cca 300 vystavujících firem z více než 10 zemí, včetně ČR. Za ČR se prezentovalo 15 českých firem, z toho 7 prezenčně a 8 katalogově, ať už z oblasti živočišné výroby (krmiva, skot, genetika) či z oblasti rostlinné výroby (zemědělské stroje). Účast těchto firem na zmíněném veletrhu byla podpořena Ministerstvem zemědělství ČR a ZÚ Astana, přičemž volně navazuje na podnikatelskou misi ministra zemědělství ČR Marka Výborného do Kazachstánu, která se uskutečnila ve dnech 9.–10. října 2023.

Autor: Artyom Lukashov, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Almatě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Kazachstán | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme