Na tradiční veletrh v Hannoveru mohou jet české firmy s podporou od státu

V dubnu příštího roku se bude konat v Německu jeden z největších světových veletrhů, strojírenský Hannover Messe. České podniky mohou pro účast na tomto veletrhu získat dotaci až 80 tisíc korun.

Veletržní průmysl se dává opět do pohybu a první veletrhy, které probíhají v Německu, ukazují, že o osobní setkávání je zájem větší než kdy dříve. Tradiční Mezinárodní strojírenský veletrh Hannover Messe se uskuteční v termínu 25. až 29. dubna. 2022 na výstavišti v Hannoveru.

Mezinárodní strojírenský veletrh Hannover Messe

Je zařazen mezi podporované akce v rámci projektu NOVUMM. Na svou účast mohou tedy české malé a střední podniky se sídlem či provozovnou mimo Prahu čerpat dotaci až do výše 80 tisíc korun.

Firmy se mohou na veletrhu prezentovat v rámci společné expozice organizované agenturou CzechTrade nebo na samostatných firemních expozicích. Výhody tak celkově zahrnují:

  • Slevu na výstavní plochu (při vyplnění přihlášky do 31. 10. 2021)
  • Společnou expozice s agenturou CzechTrade
  • Dotace pro malé a střední podniky

Více informací o finanční podpoře získáte na stránkách programu NOVUMM.

Hannover Messe je světově nejdůležitější veletrh v rámci strojírenského odvětví. Jedná se o prvotřídní platformu pro prezentaci světových novinek z oblasti průmyslové automatizace a IT, energetických a environmentálních technologií a vývoje a výzkumu v rámci oboru strojírenství. Veletrh je i nadále hospodářsko-politickou platformou pro úzkou spolupráci mezi průmyslem, vědou a politikou a intenzivně tak přispívá k průmyslové transformaci. Partnerskou zemí je v roce 2022 Portugalsko.

Více informací o veletrhu a přihlášku na něj lze najít v angličtině na stránkách veletrhu.

Doporučujeme