Na Vietnam International Café Show se představí více než 400 firem

Vietnam International Café Show 2023 je výstava kávy, potravin a nápojů, která se koná v Ho Či Minově Městě od 13. do 15. dubna 2023. Přilákala tisíce návštěvníků a více než 400 domácích a mezinárodních vystavovatelů.

Akce, kterou pořádá Exporum Vietnam Company, představuje mj. slavné mezinárodní značky kávovarů jako La Marzocco, Victoria Arduino, Nuova Simonelli, Rocket, Sanremo, BFC, Breville, CIME, Lamvita a Giesen.

Ilustrační fotografie

Zastoupeny jsou přední vietnamští exportéři kávy, jako jsou Trung Nguyên, Simexco, Intimex, An Thái, Tín Nghĩa a Vĩnh Hiệp, kteří zde vystavují své produkty spolu s firmami specializujícími se na suroviny a přísady pro barmanství jako Maulin (Great Eastern), Dalatmilk, Vinamilk, Tân Nhất Hương, Barista Buddy, Trùm Nguyên Liệu, Long Beach a Osterberg.

V rámci výstavy se uskuteční také Vietnam National Barista Championship a Vietnam National Latte Art Championship, což jsou jediné dvě soutěže ve Vietnamu akreditované organizací World Coffee Events (WCE). Soutěže si kladou za cíl najít nejlepší baristy reprezentující vietnamský průmysl pro účast v mezinárodních kláních. Současné portfolio WCE, organizace registrované v Dublinu, zahrnuje 7 každoročních soutěží World Coffee Championships (Mistrovství světa baristů atd.).

Kávová velmoc Kolumbie sama dováží stále víc zrn ze zahraničí

Vietnam International Café Show se koná každý rok a je součástí čtveřice výstav, do které dále patří Cafe Show v Soulu, Šanghaji a Paříži. Veletrh je pro domácí i zahraniční odborníky jedinečnou příležitostí pro vzájemná setkání a sdílení zkušeností nejen při zpracování a distribuci kávy, ale i čaje, potravin a nápojů.

Káva se ve Vietnamu pěstuje teprve od poloviny 19. století a dnes je Vietnam nejen velkým konzumentem, ale i druhým největším exportérem kávy na světě po Brazílii a před Kolumbií. Daří se zde zejména odrůdě robusta, která se vyznačuje hořkou chutí a 2–3krát vyšším obsahem kofeinu na rozdíl od chuťově kyselejší arabiky.

Autor: Luboš Marek, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Hanoji. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku. Zdroj

• Teritorium: Asie | Vietnam | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme