Národní kolo soutěže Women Startup Competition vyhrála personální aplikace Grason

Vítězkou se stala Jarmila Kowolowská s projektem Grason. Postupuje na mezinárodní finále do Londýna.

V úterý 12. února 2019 se v prostorách pražského Impact Hubu konal finálový večer již třetího ročníku soutěže Women Startup Competition. Vybrané začínající firmy vedené ženami hodnotila sedmičlenná porota složená z investorů a předních českých osobností byznysové a podnikatelské sféry. Vítězkou se stala Jarmila Kowolowská s projektem Grason, na druhém místě se umístil start-up Genster a na třetím místě skončil projekt Snuggs.

Vítězka českého národního kola zamíří ke konci roku 2019 na mezinárodní finále do Londýna, kde svoji mobilní aplikaci Grason představí investorům, potenciálním partnerům i médiím. Grason pomáhá se správou pracovní síly v pohostinství – umožňuje efektivní nábor a sdílení pracovníků mezi hotelovými a restauračními zařízeními.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem 37 soutěžících, do finálového kola se probojovalo 8 nejzajímavějších projektů. Samotné akci předcházel půldenní praktický bootcamp pod vedením zkušených mentorů, kteří s účastnicemi diskutovali klíčové aspekty podnikání a připravili je na prezentaci před odbornou porotou.

Soutěž Women Startup Competition se konala v České republice poprvé v roce 2017. Jejím hlavním cílem je zviditelnit a ocenit mladé firmy vedené ženami a motivovat další, aby se do podnikání pustily. Přihlásit se může jakýkoliv start-up, ve kterém je zakladatelkou či spoluzakladatelkou žena. Účast ve finále České republiky může vybraným projektům přinést zájem investorů, poskytnout důležité kontakty a zajistit potřebnou publicitu.

Více informací o soutěži najdete na www.womenstartupcompetition.com.

• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme