Nejvýznamnější veletrhy v Mexiku v roce 2023

Každým rokem se v Mexiku koná téměř 1000 výstav a veletrhů ze 169 sektorů v 65 městech. Aktivní účast na veletrzích může být prostorem nejen pro navázání kontaktů, ale i odrazovým můstkem pro uplatnění českých firem na mexickém trhu.

Nejvýznamnější veletrhy zajímavé pro české firmy, které mají zájem o proniknutí na mexický trh, jsou například letecký veletrhu FAMEX nebo potravinářská výstava Cerveza México.

Ilustrační fotografie

Přehled nejvýznamnějších veletrhů v Mexiku

TermínVeletrhSektorMísto konání
7.–9. 3. 2023Expo ANTAD & AlimentariapotravinářskýGuadalajara
26.–29. 4. 2023FAMEXleteckýMexico City
18.–20. 4. 2023Expo Seguridad MéxicobezpečnostníMexico City
18.–20. 4. 2023ExpoFarmafarmaceutickýMexico City
6.–8. 6. 2023Expo EléctricaenergetickýMexico City
30.8.–1. 9. 2023ExpoMEDzdravotnickýMexico City
4.–6. 9. 2023Green ExpoenergetickýMexico City
12.–14. 10. 2023Expo CIHACstavebníMexico City
20.–22. 10. 2023Cerveza MéxicopotravinářskýMexico City
7.–10. 11. 2023Expo AgroalimentariazemědělskýGuanajuato

Potravinářský průmysl

EXPO ANTAD & Alimentaria México – Guadalajara. Veletrh Alimentaria México nabízí velkou příležitost pro představení novinek a navázání kontaktů v oblasti potravinářského průmyslu.

Veletrh se koná každoročně již od roku 2001 a jedná se o jednu z největších akcí ve svém oboru. Je zaměřený na alkoholické a nealkoholické nápoje, lahůdky a cukrovinky, mléčné výrobky, pekařské výrobky, organické a bio produkty, potravinářské technologie, vybavení na přípravu, konzervaci a prezentaci potravin a nápojů a vybavení do restaurací.

Cerveza México – Mexico City. Festival Cerveza México patří k nejvýznamnějším pivním veletrhům. Akce je rozdělena do dvou veletrhů, propojených datem konání a jeho umístěním. Na prvním veletrhu Cerveceros y Distribudores (Pivaři a distributoři) se prezentují malé a velké pivovary a distributoři. Druhý veletrh Salón de provedores e insumos sdružuje technickou část pivovarnictví – zpracování piva, komponenty do pivovarů, dodavatelé zařízení, strojů, spotřebního materiálu, obalů pro výrobu piva a servisního příslušenství, prodejce sladu a chmele a jiné.

V Jordánsku Češi uspěli se sklem, voňavkami i fotovoltaikou

Letecký průmysl

Féria Aerospacial México (FAMEX)Mexico City. FAMEX je mezinárodní veletrh pořádaný mexickým ministerstvem obrany. Zaměřuje se na civilní a vojenské letectví, kosmický průmysl a bezpečnostní i obranný sektor. Tato akce se koná v Mexiku jednou za dva roky a střídá se s chilským leteckým veletrhem FIDAE. Tyto dva patří k největším veletrhům tohoto druhu v celé Latinské Americe.

Bezpečnostní průmysl

EXPO SEGURIDAD – Mexico City. Na Expo Seguridad se každoročně setkávají zástupci bezpečnostního průmyslu a ochrany osob a práce. Veletrh se zaměřuje na nejnovější vývoj v oblasti biometrie, kontrole přístupu, kamerách, detekci výbušnin, vybavení a příslušenství pro stráže nebo systémy narušení, automatizaci budov a rezidencí apod.

Farmaceutický průmysl

Expofarma – Mexico City. ExpoFarma poskytuje skvělou příležitost navázat přímý kontakt s odborníky z farmaceutických, chemických, kosmetických, potravinářských, zdravotnických zařízení, farmakologických nemocnic a klinické analýzy.

Zdravotnický průmysl

ExpoMED – Mexico City. Mezinárodní zdravotnický veletrh ExpoMED se pořádá v Mexiku od roku 2009 a je řazen k největším svého druhu v Latinské Americe. Veletrh nabízí kompletní nabídku zdravotnických prostředků, nejmodernějších technologií a veškerého spotřebního materiálu, k vybavení nemocnic, klinik nebo laboratoří.

Ilustrační fotografie

Energetický průmysl

The Green Expo – Mexico City. Mezinárodní veletrh The Green Expo je největší akcí tohoto druhu v Latinské Americe a pokrývá širokou škálu výrobků v energetickém průmyslu. Na veletrhu jsou zastoupeny obory solární a větrné energie, fotovoltaliky, vodní elektrárny, geotermická energie, čistění vzduchu a vody, recyklace, nakládání s průmyslovým odpadem, biotechnologie a biomasy, transformátory, elektrické stanice apod.

Expo Eléctrica Internacional – Mexico City. Expo Eléctrica Internacional je nejdůležitější událostí elektrotechnického průmyslu, v oblasti materiálů, elektrických zařízení, automatizace, řízení a osvětlení v Latinské Americe. Od roku 2018 je tento veletrh rozdělen do dvou částí – Expo Eléctrica Solar a Feria de la Automacion, které se zabývají fotovoltaickou energií a 4. průmyslovou revolucí. V rámci veletrhu se koná více než 100 technických konferencí.

Strojírenský průmysl

Expo CIHAC – Mexico City. Veletrh CIHAC se koná pravidelně od roku 1988 a jedná se o největší akci ve svém oboru. Veletrh se zaměřuje na stavební průmysl a materiály, architekturu, konstrukce, interiéry a bytový design.

Zemědělský průmysl

Expo Agroalimentaria Guanajuato. Expo Agroalimentaria je největší zemědělsko-potravinářský veletrh v Mexiku a jeden z nejdůležitějších v celé Latinské Americe. Expo Agroalimentaria se rozkládá na 62 hektarech a představuje vzorek celého zemědělsko-potravinářského sektoru. Veletrh představuje své experimentální pole s high-tech skleníky a demonstračními pozemky a také hlavní technologické inovace, vnitřní a venkovní výstavní plochy, čímž se stává kompletní a jedinečnou událostí.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Mexiku (Mexiko).

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí

Doporučujeme