Německé firmy jednaly s českými o spolupráci ve výrobě a prodeji jízdních kol i součástek

Na konci března se uskutečnila mise německých firem na veletrh FOR BIKES v Praze.

Na misi spolupracovali členové sítě Enterprise Europe Network (EEN) při Centru pro regionální rozvoj České republiky a při Handwerkskammer Dresden, a také OHK v Děčíně, přičemž zástupce OHK Děčín reprezentoval několik českých středních škol, které mají zájem o spolupráci s německými firmami. Do akce byla také zapojena společnost ABF, organizátor veletrhu, který poskytl prostory k jednání a připravil občerstvení pro zúčastněné firmy. Spolupráce se všemi partnery probíhala výborně.

Ilustrační fotografie

Od elektrokol po tříkolky pro handicapované

Mise se účastnily tři německé firmy zabývající se systémy na odstavení kol, výrobou elektrokol či výrobou kamer, které umožňují sběr a zpracování dat pro cyklistickou infrastrukturu.

Na české straně se zapojilo šest firem, které vyrábějí jízdní kola, speciální kola a tříkolky pro handicapované, dodávají komponenty pro jízdní kola jako jsou pedály, světla či sedla, speciální ráfky a výplety do kol nebo vyrábějí stojany a závěsy na jízdní kola.

Jednání vedla minimálně ve dvou případech k dohodě o následné spolupráci.

Nejdříve se představili zástupci všech českých a německých firem a uvedli, o jaký druh spolupráce by měli zájem. Poté probíhaly krátké dvoustranné schůzky, na nichž zúčastnění mohli dohodnout možnou budoucí spolupráci. Je potěšitelné, že již v této fázi došlo ke dvěma dohodám o následné kooperaci. Na závěr mise si účastníci prohlédli veletrh, přičemž došlo k řadě neformálních schůzek i přímo na stáncích.

Zdroj: Enterprise Europe Network, autor: Eva Hrubešová

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme