Zdroj: CzechTrade

Nigérii hledá nová krajinná řešení

Asociace krajinných architektů Nigérie vyzvala vládu a další zúčastněné strany, aby zapojily zahradní architekty k posílení inovativních řešení, která mohou pomoci při vyvažování infrastrukturních projektů s ekologickou ochranou.

Apel přednesl prezident asociace Amos Alao. Vysvětlil jak klíčovou roli sehrávají krajinní architekti při zlepšování životního prostředí.

Ilustrační fotografie

„Zahradní architekti hrají zásadní roli při vytváření udržitelných zelených ploch, které podporují zdravý život v městských i venkovských oblastech,“ prohlásil Alao. Nigérie sama se může pochlubit bohatým a rozmanitým ekosystémem, ale čelí výzvám kvůli urbanizaci a ztrátě přirozeného prostředí.

Od zahraničních architektů si nigérijská strana slibuje, že tito budou spolupracovat s ekology a environmentálními vědci na navrhování prostorů, který podpoří biologickou rozmanitost.

Zde se otvírá prostor i pro české krajinné architekty a společnosti s tímto zaměřením, jelikož nigérijská vláda chce do projektu investovat nemalé finance a jakákoliv zahraniční společnost je zde více než vítána. 

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Nigérie.
Zdroj: www.punchng.com

• Teritorium: Afrika | Nigérie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme