Nové BusinessInfo.cz přichází

Portál BusinessInfo.cz je online již 18 let a od prosince 2019 má novou, výrazně vylepšenou podobu.

Portál za dobu své existence se stal jedním z nejvýznamnějších podnikatelských informačních portálů s průměrnou návštěvností 250 tisíc uživatelů měsíčně, s čímž se žádný jiný web státní správy nemůže srovnávat.

Projekt vznikl s cílem nabídnout vše o podnikání a exportu na jednom místě. Svůj úkol BusinessInfo.cz splnilo a na svých stránkách nabízí kompletní a jasně strukturované informace a novinky ze světa podnikání a exportu.

Obsahově jsme se ovšem vyčerpali, ve smyslu obsahu už není kam dál jít, protože jsme na hraně udržitelnosti, kdy je na portále neuvěřitelných 550 rubrik.

Vzhled portálu BusinessInfo.cz (prosinec 2019)

Z toho důvodu, když se portál ocitl i na hranici technologické udržitelnosti, jsme rozhodli, že je nutné přijít nejen s novou technologií, novým vizuálem, ale že musíme začít od začátku a přinést nový a moderní koncept celého portálu tak, aby držel krok s dobou a byl konkurenceschopný i za dalších 18 let.

Uvědomili jsme si, že je na čase přejít z fáze budování obsahu do etapy, kdy budeme uživatelům umožňovat co nejefektivnější práci s obsahem. A tak se zrodil koncept BusinessInfo.cz postaveného na práci s obsahem, kdy bude mít roli Googlu pro podnikatele a exportéry.

Revoluční přístup k obsahu

Cílem byl přehledný web, kdy migrujeme všechen obsah. Obsah bude jednoduše a rychle k dispozici díky klíčovému vyhledávání a filtrování. Interní vyhledávání nové generace s důrazem na našeptávač a celkovou relevanci výsledků, vícekriteriální filtrace namísto zdlouhavého procházení struktury, dynamické omezování obsahu.

Vyhledej a filtruj

Netradiční vyhledávání na celé obrazovce, výrazné ikony a jasná barevná navigace zlepšují zážitek ze čtení a pomáhají orientaci na portálu.

Tím že je celkový koncept portálu orientován na vyhledávání a filtrování obsahu, je stěžejním navigačním prvkem použitým napříč portálem horizontální menu realizující základní navigaci mezi jednotlivými vertikálami.

Kompletně responzivní

Responzivní verze portálu by měla být přístupná z jakéhokoliv zařízení tak, abyste si mohli kdykoliv a kdekoliv nejen přečíst náš zajímavý obsah, ale mohli plně využít i všechny funkce BusinessInfo.cz. Přicházíme totiž také s větší variabilitou obsahu, kdy vám nabízíme nejen kvalitní text, ale i videa, fotogalerie, podcasty, formuláře a každý den aktualizované obchodní příležitosti.

Rychlost na prvním místě

Času Vás – našich uživatelů – si vážíme. Proto je velký důraz kladen na rychlost odezvy portálu.

Nasadili jsme proto pro státní správu neobvyklou kombinaci Wordpressu a cloudového provozu na Google Cloud platform. Mimochodem mezi prvními v české státní správě. Toto řešení nám umožňuje vytvářet co nejrychlejší web a pružně reagovat na rychlý vývoj technologií. Cílem je přinášet uživatelům vysoký uživatelský zážitek.

A to nejlepší na závěr: stále bez reklam

BusinessInfo.cz je jediným portálem o podnikání a exportu, kde získáváte aktuální informace z první ruky a ověřené konkrétními úřady a organizacemi státní správy v ČR a zahraničí. Jsme také jediným portálem, který nabízí tento druh informací zcela bez reklam. Náš cíl je jednoduchý – chtěli bychom, aby se uživatelé našeho portálu dostali k potřebným informacím tak rychle, jak jen to je možné.

Tým portálu BusinessInfo.cz

Minigalerie jak portál vypadal v minulosti:

Jedna z prvotních verzí portálu BusinessInfo.cz (červenec 2002)

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme