Nový předseda společnosti Hyundai Motor Group v Korejské republice

Poprvé za dvacet let největší korejská automobilka jmenovala svého nového předsedu. Stalo se tak dne 14. 10. 2020 na zasedání automobilky Hyundai Motor Group, kdy do vedení společnosti byl jmenován Euisun Chung, jakožto třetí člen rodiny po svém otci Chung Mong-koo a dědečkovi Chung Ju-yungovi, který společnost založil v roce 1967.

V úvodním projevu při svém jmenování E. Chung uvedl, že společnost se do budoucna zaměří na „bezpečný a svobodný pohyb lidí a na jejich vyšší životní styl“. „Pro svobodný pohyb a celkovou lidskou prosperitu budeme vyvíjet nejmodernější a nejspolehlivější technologii autonomního řízení na světě, která nabízí zcela nové zážitky z mobility, a to včetně létajících aut,“ uvedl E. Chung.

Ke strategii země dle New Deal-Green Deal zdůraznil, že „prvotřídní technologie vodíkových palivových článků bude použita nejen v automobilech, ale také v různých oblastech jako ekologické energetické řešení pro budoucnost lidstva.“

Devětačtyřicetiletý Chung vstoupil do společnosti v roce 1999 jako její předseda. Postupně působil v několika významných funcích. V letech 2005–2009 se v pozici prezidenta značky Kia Motors významnou měrou podílel na úspěšném uvedení luxusní značky Genesis na trh.

V posledních dvou letech už jako výkonný viceprezident věnuje značné úsilí na zaměření společnosti na ekologická auta a rozšíření partnerství Hyundai Motors s mladšími mobilními společnostmi. Např. Aptiv (výrobce automobilových dílů se specializací na samojízdná vozidla se sídlem v Irsku) a Grab (největší asijská platforma na sdílení automobilů).

V r. 2018 byl p. E. Chung povýšen na výkonného místopředsedu. Otec E. Chunga, Chung Mong-koo, který stál v čele společnosti od roku 2000, a je obecně uznáván jako síla, která zvýšila status Hyundai jako světové automobilky, byl v únoru 2020 uveden do mezinárodní automobilové síně slávy.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Soulu (Korejská republika).

• Teritorium: Korejská republika
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl

Doporučujeme