Zdroj: CzechTrade

Nový železniční koridor přinese Mexiku ekonomický rozvoj

Mexiko přípravuje ambiciózní projekt – železniční koridor o délce 300 km. Ten spojí dva významné přístavy Salina Cruz v Oaxace na pobřeží Tichého oceánu a Coatzacoalcos ve státě Veracruz, ležícího u Mexického zálivu.

Tento mezioceánský železniční koridor, spojující dva klíčové přístavy, má za hlavní úkol zefektivnit a zrychlit přepravu zboží mezi Tichým oceánem a Mexickým zálivem, což by mělo přinést ekonomické výhody a snížení nákladů na dopravu.

Ilustrační fotografie

Projekt zahrnuje plány na vytvoření a vybudování až deseti průmyslových parků. Cílem rozsáhlého projektu je vytvořit lákavé podmínky pro společnosti působící v různých odvětvích, jako jsou elektronika, polovodiče, automobily a elektromobily, zdravotnické přístroje, farmaceutický průmysl, zemědělství, výroba a distribuce čisté energie, stroje a výrobní zařízení, informační a komunikační technologie, kovy a petrochemie.

Kromě výstavby nových železničních tratí bude projekt zahrnovat modernizaci stávající infrastruktury, aby bylo možné provádět efektivní a spolehlivou přepravu zboží mezi dvěma oceány. Projekt slibuje výrazný rozvoj a růst v regionu a přispěje k posílení logistické konektivity Mexika.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko.
Zdroj: bnamericas.com

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika | Investice

Doporučujeme