O Kreativní vouchery pro firmy z Karlovarského kraje v roce 2022 úspěšně zažádalo 38 firem

Kreativní vouchery pro firmy z Karlovarského kraje se již od svého spuštění v roce 2020 těší velké oblibě a zájem o ně rok od roku roste. V roce 2022 se jejich prostřednictvím podařilo podpořit 38 kvalitně zpracovaných projektů z 51 přijatých žádostí.

Karlovarská agentura rozvoje podnikání (dále KARP) ve spolupráci s Karlovarským krajem mezi úspěšné žadatele ke konci roku 2022 rozdělila více než 3,2 miliony korun.

Ilustrační fotografie

„I v letošním roce jsme se potýkali s tím, že jsme měli řadu smysluplných projektů, na které už nezbývaly finanční prostředky. Z 38 projektů bychom mohli podpořit pouze 28, a to nám přišlo jako velká škoda. Díky vstřícným krokům vedení Karlovarského kraje se nám podařilo vyjednat dodatečné prostředky a částkou 900 tisíc korun podpořit i zbylých 10 projektů,“ uvádí Šárka Harušťáková, projektová manažerka KARP.

Bez ohledu na povinnost 20% spoluúčasti na financování projektů, investují žadatelé mnohem vyšší vlastní prostředky. Celkové vynaložené náklady na realizaci projektů jsou až dvojnásobné, což jen potvrzuje fakt, že investice do marketingu jsou z pohledu žadatelů opravdu důležité.

„Víme, jak moc je významné v dnešní digitální době podpořit vznik kvalitního webu, pěkných fotek a hezkého obalu produktu, proto jsme chtěli umožnit všem žadatelům kvalitně zpracovaných projektů, aby posouvali své podnikání a využili finanční prostředky k inovacím, které třeba odkládali. Potěšilo nás, že jsme díky kladnému stanovisku o uvolnění potřebných finančních prostředků Karlovarského kraje mohli ještě před Vánoci všech 38 žadatelů příjemně překvapit,“ řekl Vlastimil Veselý, ředitel KARP.

Ilustrační fotografie

Za dobu své existence podprogram Kreativní vouchery Karlovarského kraje podpořil 69 projektů v celkové hodnotě 5,64 mil Kč. Jedná se o finanční nástroj na podporu spolupráce firem a kreativců v Karlovarském kraji. Cílem je navrhnout kreativní řešení nebo zefektivnit prezentaci, vzhled i funkčnost produktu, procesu nebo služby žádajícího podnikatele či firmy.

Více informací o Kreativních voucherech je k dispozici na webu KARP.

Redakčně upravená tisková zpráva Karlovarského kraje

Doporučujeme