Oceněny nejlepší ženy českého byznysu

 

Malá společnost

1.místo – Kamila Brzezinová – RUTEX CZ, s.r.o.

Společnost RUTEX CZ, s.r.o. navrhuje a dodává profesní uniformy značky CAMIA a školní uniformy značky CAMIA YOUNG. Pod značkou TERMOVEL distribuuje funkční termoprádlo.

Můj příběh začal v obci jménem Komňa, rodišti Jana Ámose Komenského. Ze školy si o velkém Učiteli národa pamatuji to, že učení má být hrou. Pro mě tohle platí i v práci. Musím dělat to, co mě baví. Začínala jsem úplně obyčejně. Nebyla jsem z bohaté rodiny s kapitálem, který by mi pomohl. Ale možná proto byla ve mně o to větší motivace studovat a pracovat tak, abych tento kapitál vydělala a vytvořila si tak kvalitní podmínky pro můj život. Z domu jsem si odnesla základní hodnoty a podporu, které mě provázejí životem a pomáhají v jednáních na všech frontách, ať už jsou to zákazníci, dodavatelé, státní instituce a vše, co podnikatel ve své firmě musí zvládnout.

Po střední škole jsem začala pracovat ve slovenském RUTEXu, kde jsem pracovala 9 let a byla to moje další škola. Měla jsem na starost kompletní ekonomiku, mzdovou agendu, komunikaci s úřady, zákazníky. Majitelé byli a jsou jako moje rodina. Dodnes s nimi spolupracuji. Při práci jsem se pustila do studování vysoké školy, začala podnikat a otevřela první pobočku obchodního zastoupení pro značku TERMOVEL. Tím, že jsem celou svou praxi strávila v textilní výrobě, tak jako nemoc z povolání jsem si již nesla to, že jsem viděla jen textil. Viděla jsem, jak chodí lidé oblékaní, jakým způsobem oblékají společnosti své zaměstnance, aby je reprezentovali. Vnímala jsem, jak je tento velmi důležitý komunikační prvek opomíjen a zanedbáván.

Veškerý postup a vývoj v mojí společnosti pak šel již ruku v ruce. Začala jsem navrhovat kolekce uniforem CAMIA a implementovat proces oblékání pro společnosti jako jednotný projekt. S narozením dcery se naše činnost rozvinula i o školní uniformy CAMIA YOUNG. Klademe důraz na výběr kvalitních materiálů, propracovanost, detail a nadčasový design. Zabýváme se návrhem celé kolekce, neřešíme jen dílčí plnění, řešíme komplexní službu.

2. místo – Ing. Kateřina Procházková – Grant Consulting a.s.

GC a.s. je přední poradenskou firmou v oblasti dotací a zvýhodněného financování v podnikání v ČR.

Úspěšně zajišťujeme dotace pro podnikatele, živnostníky, malé, střední firmy či velké korporace. Pomáháme obcím, městům získat dotace na rozvoj. Zároveň radíme, jak získat dotace pro neziskový sektor, sociální firmy, fyzické osoby, začínající podnikatele či vzdělávací instituce. Působíme na celém území ČR, jsme uznávaným odborníkem v oboru dotací. Ing. Kateřina Procházková je jmenovaná hodnotitelem žádostí o dotace.  U nás neplatíte za poradenství, ale za konkrétní práci. Klíčem k úspěchu je kvalita a dobře zpracovaná žádost o dotaci. Máme 13 let zkušeností, 97% úspěšnost podaných žádostí. Klient platí za služby až v době, kdy si oboustranně odsouhlasíme, že jeho projekt bude úspěšný a dotaci získá. Cílem našeho podnikání je pomáhat klientům v co největším možné míře dotace čerpat a podporovat trend „podnikat s dotacemi“. Odnož firmy je platforma crowdfundingu, kde pomáháme získat peníze pro projekty, které nelze financovat z dotací.

3. místo – Hana Lacinová – Zdravíčko – zdravá výživa s.r.o.

Zdravíčko – zdravě, jednoduše a prakticky.

Již od roku 2001 inspirujeme naše klienty ke zdravému životnímu stylu. Učíme je používat produkty či přírodní prostředky k tomu, aby si nejen zpestřili svůj jídelníček, ale také to, aby se nebáli provést změnu stravovacích návyků. Motivujeme je k tomu, aby se naučili využívat dary přírody ke zlepšení svého zdraví. Jak pomoci tělu, aby si pomohlo samo. Stravou, bylinami, pohybem, ale i pozitivním myšlením.

Náš sortiment je určen pro ty, kteří chtějí žít zdravě, vyznávají různé výživové směry. Na své si také přijdou milovníci čajů, koření, přírodní kosmetiky, ale i ti, kterým záleží na životním prostředí. Dlouholeté zkušenosti, osobní přístup a vstřícnost je u nás samozřejmostí. Přijďte se přesvědčit, jak mnoho můžete udělat pro své zdravíčko.

zpět na začátek

Střední společnost

1. místo – Anastázie Skopalová – Cosmetics ATOK International s.r.o.

Cosmetics ATOK International, s.r.o. je česká firma, zabývající se již 22 let vývojem, výrobou a prodejem aromaterapeutické kosmetiky Original ATOK.

Má mnoho spokojených zákazníků v České republice i mnoha zemích Evropy. Při tvorbě preparátů spojuje tradiční bylinkářské postupy s aromaterapií a moderními kosmetickými trendy. Výsledkem je unikátní koncept přirozené péče o tělo, který nabízí širokou škálu novinek i evergreenů pro profesionální i domácí použití, pro ženy, muže i děti.

Tato kosmetika je tvořena s láskou a velkým podílem ruční práce z nejkvalitnějších přírodních surovin. Má jedinečné účinky na tělo a pokožku, ale díky vůním čistých éterických olejů působí blahodárně také na psychiku. Je proto kosmetikou, která přináší nejen zdraví a krásu, ale současně i pohodu a radost!

2. místo – Jarmila Fabišková – STOPRO BEK s.r.o.

STOPRO BEK s.r.o., komplexní střešní systémy Krupá u Rakovníka je obchodní firma specializovaná na maloobchodní i velkoobchodní dodávky materiálů pro výstavbu a rekonstrukci všech druhů střešních plášťů.

Firemní strategií je nabízet komplexní řešení. To pro nás znamená doporučit zákazníkům správné technické řešení s přihlédnutím k ekonomické stránce věci, prodej produktu a zprostředkovat realizaci zakoupeného zboží. Základními pilíři pro naplnění strategie naší společnosti je individuální přístup, stabilní společnost, atraktivní kalkulace dle projektu, popř. zaměření střechy určené k rekonstrukci na místě, rychlé dodání, technické poradenství, poprodejní servis a v neposlední řadě široká nabídka skladových zásob střešních krytin a doplňků vč. oken, řeziva, klempířských prvků i plechů v tabulích. Ve dne i v noci je to v suchu!

3. místo – Kateřina van Kranenburg – PHOTODIENST BRNO, spol. s r.o.

PHOTODIENST BRNO, spol. s r.o. je česká společnost působící více jak 25 let v oboru předškolní a školní fotografie.

Za tuto dobu jsme vyfotografovali ve školních zařízeních více než 4 miliony dětí. Naší specializací je fotografování dětí v aranžovaných tematických kulisách, za použití fotopozadí, které si sami vyrábíme ve spolupráci s designéry a grafiky. Fotograf pořizuje zpravidla záběry celé postavy a portrétu. Rodiče si následně mohou vybrat, o jakou sadu fotografií budou mít zájem. Další fotografie a produkty s nimi spojené si mohou rodiče přiobjednat na našem e-shopu, na nějž jsme velmi pyšní. Naše společnost spolupracuje s lokálními fotografy napříč celou Českou republikou. Zázemí společnosti tvoří stabilní tým skládající se převážně z žen, kterým umožňujeme maximální flexibilitu v pracovních úvazcích.

zpět na začátek

Velká společnost

1. místo – Tamara Kotvalová – CAROLLINUM s.r.o.

CAROLLINUM s.r.o. je česká rodinná společnost, lídr v prodeji luxusních hodinek a doplňků.

V Praze v Pařížské ulici provozuje CAROLLINUM jediný značkový butik Rolex v ČR, butik exkluzivní značky Patek Philippe a výběrový multibrandový butik s hodinkami Carollinum. Výhradním vlastníkem společnosti je podnikatelka Tamara Kotvalová, ve firmě s 23letou tradicí působí i dvě z jejích dětí. Celkově společnost zastupuje 16 značek a nabízí široký sortiment hodinek, psacích potřeb, kožených výrobků a doplňků. Do jejího portfolia patří kromě butiků Rolex a Patek Philippe i další významné značky jako jsou Cartier, Vacheron Constantin, Breitling nebo IWC. V ČR má výhradní velkoobchodní zastoupení značek Montblanc, Baume & Mercier, Hamilton a MIDO a provozuje i hodinářský servis.

2. místo – Šárka Hronková – Conneco chemicals s.r.o

Chemie je nádherná, exaktní věda, kterou jsem vystudovala a stala se i mým koníčkem, životním posláním a předmětem podnikání. Ne všechna é-čka jsou nezdravá, aktivně přispíváme k osvětě a edukaci spotřebitelů a finálních konzumentů, v dnešní době tolik sledované oblasti zdravé výživy, fitness & wellness. Designujeme vlastní receptury funkčních výrobků a parafarmaceutik s použitím přírodních aditiv, nejšetrnějších k lidskému tělu, k přírodě samotné a čerpáme z nejnovějších světových trendů, výzkumů a klinických studií. Zdravá výživa či doplňky stravy musí být funkční, efektivní a zároveň hlavně musí chutnat (v čemž je právě náš úkol vskutku nelehký), ale jen tak lidský jedinec vytrvá na své cestě k vysněné postavě a k aktivnímu zdravému životnímu stylu.

3. místo – Alena Procházková – APRO DELTA s.r.o.

Firma APRO DELTA, s.r.o. působí na trhu s kosmetikou a parfémy od počátku devadesátých let.

Za dobu své existence si získala důvěru světoznámých značek, které má ve výhradním zastoupení pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Majitelka firmy, paní Alena Procházková, právem patří k uznávaným osobnostem v tomto odvětví. V rodinné tradici pokračuje i její dcera, paní Barbora Kábrtová, která pod značkou Sensualité zastupuje značky kosmetické péče, provozuje e-shop Sensualité a vlastní kosmetický salon Sensualité Beauty v Brně. Obě firmy spojují dlouhodobé zkušenosti, odborné znalosti, vášeň pro svět vůní a péče o krásu, a v neposlední řadě nadšení neustále objevovat a přinášet nové produkty.

zpět na začátek

Cena ČSOB – Výjimečná podnikatelka

Ing. Jana Nováková – TRUSTAV s.r.o.

Firma TRUSTAV s.r.o. je již více než 21 let výrobcem špaletových oken, jednoduchých oken, výkladců a dřevěných dveří především pro památkové zóny Prahy a Karlových Varů.

Výměnu oken provádíme se všemi službami včetně stavebních prací a fasád. Pro klienty připravujeme projektovou dokumentaci oken a dveří pro památkáře a zajišťujeme i projednání výměny oken a dveří a odborné poradenství. Z našich významných referencí jsou okna v Praze na Muzeu hudby v Karmelitské, v Hudebním divadle Karlín, v hotelu Imperiál Na Poříčí, okna i dveře na ÚMČ Prahy 2 na Mírovém náměstí, na Ministerstvu kultury na ulici Milady Horákové, v Karlových Varech jsou to především hotely Zawojski, Olympie a Carlsbad Plaza. Naším krédem je vracet budovám původní tvář s využitím moderních technologií.

zpět na začátek

Cena za inovativní řešení pod patronací Česká pojišťovna

Hana Pekárková – Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o.

Jsme společnost s víc jak 25letou tradicí v oboru ošetřovatelské péče.

V době zahájení činnosti, 1.10.1993, byla jedinou zřizovatelkou, ale i poskytovatelkou právě Hana Pekárková, která postupně začínala v Hradci Králové, jako první nestátní zdravotnické zařízení poskytující domácí zdravotní péči. Postupem času společnost začala rozšiřovat území své působnosti a navyšovat počet zaměstnanců. Od roku 2000 se společnost rozšířila i na území Novobydžovska.

S přibývajícími zaměstnanci změnila společnost právní subjektivitu a název. Z domácí zdravotní péče Hana Pekárková, fyzická osoba se stalo Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o., Hana Pekárková. Tato agentura nyní poskytuje výhradně ošetřovatelskou a rehabilitační péči v oboru domácí zdravotní péče na území celého okresu Hradec Králové. Fyzioterapeuti jsou k dispozici v pracovních dnech a všeobecné sestry denně, včetně víkendů a svátků 24 hodin denně. Sestry poskytují odbornou ošetřovatelskou péči ve vlastním sociálním prostředí pacienta. Mezi poskytované výkony patří například odběry, infuze, převazy, injekce, péče o stomie všeho typu, péče o dialyzované pacienty, pacienty na ventilátorech a jiné. Pečujeme o pacienty všech věkových kategorií a bez omezení diagnózy. Momentálně ve společnosti Pracoviště ošetřovatelské péče pracuje 50 zaměstnanců, včetně administrativy a vedení společnosti.

zpět na začátek

Cena za digitální transformaci pod patronací pod patronací Microsoft & DAQUAS

Vlasta Šilarová – REXY s.r.o.

REXY, Retail Experience Agency, vznikla v roce 2013 z touhy dodávat kvalitní retail design služby. Zajištuje komplexní dodání komerčních interiérů, včetně návrhu a komplexní dodávky.

Mezi naše klienty patří české i mezinárodní řetězce a projekty jsme realizovali v ČR i střední Evropě. S příchodem digitálních trendů jsme si v REXY uvědomili nové možnosti digitální komunikace. Vznikla tak divize DEX-Digi Experience, kde zákazníkovi na míru navrhneme a dodáme digitální řešení – hardware a software – i vzdálenou správu a nasazení digitální obsahu, který také tvoříme. Chtěli jsme jít dál v rámci interaktivních smart řešení, a tak v rámci sesterské Future Store vyvíjíme software pro interaktivní digitální komunikaci. Završením komplexní nabídky služeb je sesterská stavební firma Stavex.

zpět na začátek

Cena za výjimečný růst firmy

Lada Krsičková – My interior service s.r.o.

My interior service s.r.o. se zabývá interiéry kancelářských prostor od projektu po realizaci a tato činnost je podpořena e-shopem www.myishop.cz s designovým nábytkem nejen do kanceláře.

Společnost My interior service jsem založila a začínala jako jeden člověk. První projekty jsem tedy organizovala a procesovala od úplného začátku až po odevzdání zákazníkovi. Tedy zkreslení a myšlenka návrhu, zpracování cenové nabídky, výběr produktů, následný tendr subdodavatelů, samotná koordinace realizace a předání bylo plně v mé kompetenci. Tím jsem prakticky prošla všechny profese, které teď předávám jako dílčí svému týmu. Mohu tak optimalizovat celý proces a možná i díky této praxi naše společnost vyrostla rychleji.

Do začátku a nastartování růstu bylo velice důležité, že práce na interiérech, nové technologie, novinky v oblasti elektroniky mě velmi baví a ráda studuji, co bych mohla klientům nabídnout. A tím dáváme do projektů jistou přidanou hodnotu. Velký podíl na úspěchu má samozřejmě i tým lidí, na které se snažím přenést své nadšení a zájem o obor, a kteří tvrdě pracují na tom, aby výsledek naší práce byl takový, aby se zákazník vracel, a také výběr dodavatelů, kteří jsou v realizacích naší velkou oporou. 

Našimi zákazníky jsou převážně korporátní společnosti, v prvním roce to byly menší společnosti a některé rostou společně s námi nebo naopak my rosteme spolu s nimi. Je to například náš VIP zákazník společnost YSOFT, který se zabývá softwarovým řešením pro velkokapacitní tisk. Pro ně jsme dodávali 2 pobočky v Brně, v Praze a Ostravě. Podařilo se nám vytvořit komerční prostory pro významné zákazníky například pro společnost Mercedes Chodov, pro který jsme navrhli a dodali vnitropodnikovou kavárnu, společnost Zoot, pro které jsme realizovali několik výdejen v Čechách i na Slovensku, společnost CoolPeople, pro kterou jsme navrhli a dodali pobočky v Praze, Brně a Bratislavě, interiér budovy společnosti Koma modul ve Vizovicích, která je významným výrobcem modulárních kovových systémů a v posledním roce jsme vytvořili interiéry pro významné společnosti v oblasti IT jako je ESET, JetBrains, Cisco a další.

zpět na začátek

Doporučujeme