ONTOCHAIN s​ummit nabídne blockchain experty a dva hackathony

Ve čtvrtek 22. června se uskuteční už druhý ročník ONTOCHAIN ​​​​summitu pro důvěryhodný internet, který pořádá iniciativa Next Generation Internet (NGI).

Akce poskytne účastníkům a inovátorům, kteří se zabývají ekosystémem web3, příležitost navázat kontakty s řadou expertů, získat cenné zkušenosti s vývojem aplikací založených na blockchainu a vyhrát jednu ze šesti cen v hodnotě až 3 000 eur.

Ilustrační fotografie

V úvodní části si účastníci akce budou moci poslechnout přednášku s názvem „Škálovatelnost, replikovatelnost a využitelnost pro aplikace založené na blockchainu na úrovni EU“. Následovat bude diskuse u kulatého stolu za účasti celé řady odborníků z různých oblastí, kteří budou téma analyzovat z mnoha perspektiv. 

V rámci ONTOCHAIN ​​​​summitu se také uskuteční dva online hackathony, během kterých dostanou účastníci příležitost předvést své dovednosti v oblasti vývoji inovativních aplikací pro řešení reálných výzev, založených na službách softwarového ekosystému ONTOCHAIN ​​.

Hackathony budou věnované následujícím tématům:

  • Hackathon #1 – Vývoj důvěryhodných aplikací, které řeší lidská práva (23. a 24. června)
  • Hackathon #2 – Vývoj důvěryhodných aplikací pro e-commerce a další služby (30. června a 1. července).

Kromě toho, že hackathony účastníkům umožní získat cenné zkušenosti s vývojem aplikací na blockchainu, jim nabídnou také šanci vyhrát šest cen, z nichž nejvyšší bude v hodnotě 3000 eur.

Akce proběhne online a registrace na ni je zdarma.

Co je ONTOCHAIN

Projekt byl spuštěn v rámci iniciativy Evropské komise nazvané New Generation Internet (NGI) v září 2020. Iniciativa poskytuje v rámci ONTOCHAIN projektu finanční prostředky internetovým inovátorům na vývoj řešení pro správu znalostí založených na technologii blockchain. Pomocí ONTOCHAIN může vzniknout řada nových aplikací v oblastech, jako je důvěryhodný web a sociální média, decentralizované a neřízené online sociální sítě atd. 

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme