Panamští úředníci hledají způsob, jak zajistit udržitelný cestovní ruch v regionu Pedasí

Úředníci a obchodníci z regionu Pedasí se poprvé setkali s technickou radou provincie Los Santos, aby zhodnotily podmínky, které jsou nezbytné k zavedení udržitelného cestovního ruchu v regionu.

Setkání s technickou radou vedlo k nastínění problémů v regionu a vyzdvihnutí jeho silných stran z hlediska cestovního ruchu, který je stěžejním faktorem pro regionální ekonomiku. Region Pedasí je jednou z klíčových oblastí v Panamě, která je významná turistickým ruchem. Tuto oblast společně i s dalšími (Bocas del Toro, El Valle de Antón a Boquete) si zvolil Úřad cestovního ruchu Panamy (ATP) k zavedení nových projektů, které mají přispět k rozvoji místního turismu. Jednou z iniciativ ATP je mimo jiné také založení specializované instituce v podobě turistického kabinetu, který má pomoci realizaci nových projektů. 
Starosta Pedasí upozorňuje na jisté problémy, kterým musí region čelit již několik let a zdůrazňuje mimo jiné problém častých výpadků elektrického proudu. Předpokládá se, že s realizací nových projektů, které mají zajistit udržitelný cestovní ruch, se promění tyto regiony v moderní turistická letoviska. 

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexico City
Zdroj: La Prensa

 

• Teritorium: Amerika | Panama | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme