Počet potravinářských veletrhů v Dubaji navýší další výstavní akce

Extrémně úspěšné veletrhy, které celosvětově trhají rekordy v návštěvnosti, přitahují do Dubaje každý rok ještě více mezinárodních pořadatelů a účastníků.

Na poli potravinářství se dá říct, že dubajský veletrh Gulfood nemá konkurenci. I tak ale v Emirátech vzniká v posledních letech spousta menších a specializovaných veletrhů, které narůstají na popularitě.

Sušená zelenina

Nejnovějším příkladem je veletržní výstava Free From Food Expo, která proběhne koncem září v prostorách hotelu Grand Hyatt Dubai. Nová výstava spojí síly s potravinářským summitem Future Food Forum a doufá, že souběžný program přiláká mezinárodní pozornost.

Platforma Free From Food Expo, která je známá spíše v Evropě, se zaměřuje na zdravou výživu, organické, veganské a dietní produkty. Díky propojení akce se zmíněným fórem, který pořádá dubajská skupina UAE Food and Beverage Business Group, může být hned napoprvé zajímavá. Mezi členy skupiny patří téměř všechny největší mezinárodní jména na poli potravinářství jako Kelloggs, Danone, Spinneys nebo Carrefour.

ExportMag.cz: Namíchat si müsli po svém? „Zábavné pochoutky“ firmy Mixit uspěly i ve světě

Zdravá a speciální výživa zažívá v regionu Blízkého východu boom. Vznik podobných akcí je tak logickou reakcí, která se snaží uspokojit rostoucí poptávku. V případech velkých veletrhů, jako je právě zmíněný Gulfood, je poměrně těžké mířit na specializované produkty. O to se snaží například veletrh Speciality Food Festival, který shodou okolností spadá pod správu Gulfood a je součástí listopadového veletrhu Gulfood Manufacturing and Private Label.

Jelikož se jedná o první ročník, je těžké veletrh doporučit a zaručit, že bude úspěšný. Své vystavovatele a návštěvníky si ale určitě najde.

Autor: Lukáš Zamrzla, zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme