Podnikatelská mise indických zástupců těžebního průmyslu do ČR

České velvyslanectví v Dillí ve spolupráci s Českou dobývací technikou (CDT) v rámci projektů ekonomické diplomacie PROPED pořádá podnikatelskou misi indických zástupců důlního průmyslu do České Republiky.

Akce je plánována na 9.–13. října 2023, partnerem na české straně je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Cílem projektu je demonstrovat české důlní a dobývací technologie a jejich výhody v praxi vrcholným zástupcům indického důlního průmyslu a posílit pozici českých společností na indickém trhu, který skýtá nespočet příležitostí.

Ilustrační fotografie

Projekt má formu incomingové mise s prezentacemi firem, oborným seminářem, návštěvou povrchových dolů a demonstrací důlních technologii v jejich přirozeném operačním prostředí. Prostor bude dán návštěvám delegace v revírech v Ostravsko-karvinské uhelné pánvi a v Chomutovské uhelné pánvi, kde jsou technologie využívány.

Projekt navazuje na návštěvu vybraných členských společností CDT v Indii. Prezentace českých důlních technologií v Indii vzbudila nemalý zájem a z toho důvodu je dobré tento zájem prohloubit a představit důlní technologie přímo v praxi.

Účastníci projektu na české straně budou z řad členů CDT, kteří mají zájem o spolupráci na indickém trhu. Na indické straně se bude jednat o zástupce velkých indických těžebních společností, vrcholných představitelů státních a polostátních důlních korporací, jakož i soukromých důlních a těžebních společností. Pro více informací se prosím obraťte na ekonomickou diplomatku paní Evu Kopeckou na e-mailu eva_kopecka@mzv.cz.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dillí (Indie). Autorka: Ing. Eva Kopecká, ekonomická diplomatka.

• Teritorium: Asie | Indie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Nerostné suroviny a polotovary

Doporučujeme