Podnikavá hlava 2021 zná vítěze

Už po dvanácté našla Univerzita Palackého (UP) podnikavou hlavu. Vítězem letošní soutěže Podnikavá hlava, kterou tradičně pořádá Vědeckotechnický park UP, stal projekt Festada.

Podnikavá hlava

Festada je funkční evidence pro chovatele stád, se kterým přišla Dominika Sokolová, kromě celkové výhry projekt získal i Cenu Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK) pro nejinovativnější nápad.

Na druhém místě se umístil nápad na webovou platformu s online kurzy Kovář Masaryk od Adama Koláře, který se zaměřuje na řemeslné a ruční práce. Zároveň se projekt Kovář Masaryk stal vítězem speciální kategorie Podnikatel z UP.

Do třetice porotu zaujal projekt Maminko Klid od Barbory Brázdilové. Vizí tohoto projektu je mít kolem sebe klidné a sebevědomé maminky, které rozumí svým pocitům a umí se orientovat ve faktech.

Dvanáctý ročník v duchu elektronické komunikace

Členové poroty zasedli ke svým počítačům a přes webovou aplikaci se potkali s vybranými finalisty v rámci videokonference na jedné obrazovce. Soutěžící měli možnost své nápady prezentovat jako v předchozích letech, pouze s tím rozdílem, že své nápady prezentovali ve svém domácím prostředí a v rámci videokonference sledovali i své kolegy, kteří se ucházeli o prvenství. Dotazy poroty byly pokládány hned po prezentaci jednotlivých projektů.

Letošní ročník se nesl ve znamení změn, protože zajímavé podnikatelské nápady jsme hledali pouze v Olomouckém kraji a mezi studenty a zaměstnanci UP. Porotu z vybraných finalistů nejvíce zaujal nápad Dominiky Sokolové, který pomáhá chovatelům stád opravdu funkčně evidovat jejich chov. Nápad byl natolik zajímavý, že zároveň vyhrál kategorii ICOK pro nejinovativnější nápad.

„Jako každý rok jsem moc rád, že jsem zasedl v porotě. A věřím, že dotazy a připomínky členů poroty pro vás byli přínosné a posunou vaše projekty dál. Především, ale chci říct, že ti z vás, kteří dnes nevyhráli, tak odvaha se přihlásit a čas, který jste svým projektům věnovali je to největší vítězství.” řekl Petr Kubečka, ředitel Vědeckotechnického parku UP (VTP UP), jeden ze členů poroty.

Podnikavá hlava

Vyhlášení vítězů a rozdělení cen proběhlo v odpoledních hodinách také on-line. Hlavního vítěze celé soutěže projekt Festada vyhlásil náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jan Šafařík. Pan náměstek ani porota sice zatím neměla možnost osobně pogratulovat vítězům, ale slavnostní atmosféra byla cítit i z obrazovky. Finalisté se mohou osobně potkat při předávání cen vítězům dne 1. 7. 2021 v rámci oslavy 14. narozenin VTP UP.

„Naše výhra je velký krok nejen pro náš projekt, ale hlavně pro české ovčácství. Neskutečně si vážíme výhry je to skvělá zpětná vazba.“ řekla Dominika Sokolová po oznámení výhry panem náměstkem Ing. Janem Šafaříkem, MBA.

Přítomní partneři a porotci soutěže poděkovali všem soutěžícím za odvahu předstoupit se svým podnikatelským nápadem a zároveň jim nabídli svou podporu a pomoc ve formě konzultací. Podnikavá hlava letos proběhla pod záštitou Olomouckého kraje, města Olomouc a za finanční podpory generálního partnera firmy Reticulum, podpory hlavního partnera Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK) i dalších partnerů například Czechinvest, Bysyman a Mubea.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům. Soutěže se už zúčastnilo přes 360 soutěžících, objevilo se spousta zajímavých nápadů. Do letošního dvanáctého ročníku se registrovalo 47 soutěžících, z toho 19 zaslalo své podnikatelské plány. Do finále bylo vybráno 10 nejlépe zpracovaných podnikatelských záměrů.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu Podnikavá hlava.

Redakčně upravená tisková zpráva Vědeckotechnického parku UP

Doporučujeme