Poradna: Co doporučit propouštěným zaměstnancům? Kde mají hledat nové místo?

Musel jsem propustit část zaměstanců. Obracejí se na mne s žádostí, kde by měli hledat nové místo? Ladislav K., Františkovy Lázně

Celkový počet nabídek práce sice meziročně poklesl, nabídek je však stále dost. Hodně nabírají obchodní řetězce, ať už na pozice pokladních, prodavačů, či skladníků. Rostoucí počet nabídek práce je i v logistice a e-commerce, které zažívají díky karanténě velký boom. Nábor není přerušen ani v oboru podnikových služeb. Z průzkumu oborové organizace ABSL dokonce vyplynulo, že více než polovina center v souvislosti s pandemií zaznamenala nové obchodní příležitosti a objemy práce. 

Všechny tyto obory představují pro nadcházející období jistotu práce. Nábor zde jede naplno a díky kompletnímu přesunu do online prostředí často i efektivněji a rychleji než v době před pandemií.

Zejména v případě výrobních společností ale bude náběh na plnou kapacitu trvat i několik týdnů. Česká republika je zemí uprostřed Evropy a její produkce výrobků a služeb je do značné míry závislá na schopnosti dovážet suroviny a polotovary ze zahraničí a exportovat tam svoji produkci. 

Převzato z časopisu Profit. Autor článku: Martin Malo, ředitel Grafton Recruitment.

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Poradna podnikatele
• Oblasti podnikání: Vzdělávání, lidské zdroje

Doporučujeme