Potírání zločinů v Argentině s českou pomocí

Česká firma Compelson se v Buenos Aires představila se svým nejznámějším produktem, MobilEdit, což je ideální nástroj pro forenzní analýzu mobilních telefonů a pomůcka vyšetřovatelů a soudních znalců při získávání údajů pro potřeby vyšetřování. Compelson v Argentině a Uruguayi končí své více než měsíční jihoamerické turné.



Velvyslanectví v Buenos Aires pomohlo firmě Compelson uspořádat půldenní seminář pro zástupce národní a provinčních policií, ministerstva spravedlnosti a bezpečnosti, vyšetřovatelů a soudních znalců a také soukromých firem, které zastupují výrobce forenzní techniky. Zaplněný sál více než padesáti účastníků se během workshopu dozvěděl nejnovější poznatky z oboru, které už v naprosté většině fungují jako součást produktové řady Compelson.

Compelson

Compelson

Firmu představil velvyslanec ČR v Argentině Karel Beran, který zdůraznil více než 25letou existenci společnosti, která prokazuje, že se jedná o firmu zdravou a solidní, která ustála všechny změny na poli informačních technologií, což se nedá říct o mnoha dalších, často i větších, konkurentů. Zájem a množství dotazů bylo takové, že se vyhrazená doba musela dvakrát nastavovat a ještě po skončení akce několik expertů zůstalo, aby s lidmi z Compelson probrali nějaké detaily.

Velvyslanectví pro Compelson domluvilo ještě několik jednání v Uruguayi, kde je využití pokročilých forenzních technik stále na počátku. Je tady tedy šance, že se české technologie stanou tamním standardem, s nimiž by se poměřovaly všechny ostatní produkty.

Compelson

Compelson

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Buenos Aires (Argentina). Autor: Tomáš Hart, obchodní rada.

Doporučujeme