Zdroj: CzechTrade

PPF Group prodává část podílu v bulharské společnosti YETTEL

Dohoda mezi Emirates Telecommunication Group Company a PPF Group za 2,15 miliardy eur pokrývá telekomunikační byznys v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku.

PPF Group, vlastník Yettel Bulgaria, a Emirates Telecommunication Group Company podepsaly smlouvu, podle které Emirates Telecommunication Group Company získá 50 % plus jeden podíl na aktivech PPF Telecom Group. Telekomunikační společnost Emirates Telecommunication Group Company se tak stane vlastníkem Yettel v Bulharsku a v dalších zemích v regionu.

Ilustrační fotografie

Strany transakce se dohodly, že Emirates Telecommunication Group Company zaplatí 2,15 miliardy eur předem, po uzavření akvizice 50 % podílu plus jednu akcii v PPF Telecom a dalších až 350 milionů eur během tří let, pokud PPF Telecom překročí určité finanční cíle. Pokud tyto finanční cíle nebudou splněny, bude získáno zpět až 75 milionů eur.

ExportMag.cz: Španělsko chce vyslat vlastní raketu do vesmíru

Partneři si ponechají současného generálního ředitele PPF Telecom Baleshe Sharmy a zajistí kontinuitu provozu a zároveň využijí rozsáhlé odborné znalosti týmů PPF Telecom na příslušných trzích.

„Česká aktiva PRF Telesom – operátora O2 a zařízení typu NETWORK INFACTORY budou odděleny a nebudou součástí obchodu. Prodejní cena až 2,5 miliardy eur včetně smluvních plateb představuje pro PPF dosud jeden z největších obchodů,“ zdůraznil generální ředitel PPF Group Jiří Šmejc.

„Toto partnerství se skupinou v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku je příkladem odhodlání hledat nové příležitosti pro spolupráci a investice, které dále urychlí naši expanzi,“ řekl Hatem Dawidar, generální ředitel Emirates Telecommunication Group Company.

Zpracoval: Kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Bulharsko.
Zdroj: https:// www.economy.bg 

• Teritorium: Bulharsko | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Investice

Doporučujeme