Premiér Andrej Babiš zve Slováky k návštěvě České republiky

Cestování do Česka už nic nestojí v cestě. Turisté mohou jet na výlet nebo dovolenou nejen autem, ale už i mezinárodními vlakovými a autobusovými spoji nebo letecky. Exkluzivně pro CzechTourism Slovensko natočil premiér Andrej Babiš video, ve kterém zve slovenské návštěvníky do Česka. K sousedům láká i nová slovenská podstránka portálu Kudy z nudy.

Český krumlov | Foto: Aleš Motejl, CzechTourism

„Do České republiky jezdí hned po Němcích nejvíce slovenských turistů – 750 tisíc. Kdybychom se dostali na milion, tak to bude pecka,“ říká ve videu předseda české vlády Andrej Babiš. Láká na návštěvu Prahy, Českého Krumlova, Telče, Karlštejna nebo na Moravu na dobré víno. Všechna tato místa si teď mohou cestovatelé užít výjimečně bez davů turistů. „Přijeďte k nám, budeme se těšit. Držme si navzájem palce a zkusme si pomoct,“ dodává Babiš. 

Kromě videopozvánky vybízí k návštěvě Česka i speciální novinka, kterou připravila agentura CzechTourism v souvislosti se znovuotevřením hranic. Portál Kudy z nudy, který je s 18 miliony návštěv ročně nejnavštěvovanějším cestovatelským portálem o České republice, rádi využívají také slovenští turisté.

Od tohoto týdne najdou přehledně zpracované informace i na slovenské podstránce Kudy z nudy. „I když nás těší, že čeština je pro slovenského uživatele bezproblémová a srozumitelná, rozhodli jsme se v rámci zatraktivnění a zkvalitnění našich online služeb vytvořit právě pro slovenské fanoušky a cestovatele separátní slovenskou stránku,“ vysvětluje Nora Gill, ředitelka CzechTourism Slovensko.

Mariánské lázně | Ladislav Renner, CzechTourism

Na stránce www.kudyznudy.cz/sk najdou zájemci množství inspirací na letní dovolenou a výlety, a to do známý i méně známých atraktivních lokalit v Čechách a na Moravě. Podstránka ve slovenštině nabízí inspiraci pro každého – od intelektuála bažícího po kulturních zážitcích až po děti, které se mohou vyřádit v lanových centrech, zoologických zahradách, nebo se dovědět něco nového z fyziky či chemie v některém z populárně-vědeckých center. A samozřejmě jsme nezapomněli ani na kvalitní gastronomii nebo tipy na originální ubytování. „Přeji stránce mnoho spokojených uživatel a České republice natěšené slovenské návštěvníky,“ dodává Nora Gill.

Informace poskytnuta agenturou CzechTourism Slovensko.

• Teritorium: Česká republika | Slovensko
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme