Přesně za měsíc je Startup World Cup & Summit. Praha opět vybere nejlepší startupy Evropy

Dne 14. října 2020, se v pražské Pragovce uskuteční Startup World Cup & Summit (SWCSummit). Hlavním bodem programu jedné z největších startupových akcí v Evropě bude kontinentální finále soutěže Startup World Cup. O potenciální investici ve výši 500 000 dolarů a titul startupového „mistra Evropy“ se utká celkem 12 finalistů z předchozích regionálních kol. Šanci zazářit budou mít i české startupy. Přihlášky jsou pro ně otevřené až do 30. září.

SWCSummit

„Regionální kolo pro oblast V4 se uskuteční 13. října. Už teď evidujeme přes 400 přihlášek z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska – to je nejvíc za celou historii. V předvečer SWCSummitu z nich porota vybere vítěze, který v celoevropském finále doplní 11 nejlepších z ostatních regionů,“ upřesňuje Martin Vápeník, CEO ze spolupořadatelské společnosti UP21.

Inspirace od známých osobností

Na programu bude výrazně víc než jen startupová soutěž. Pořadatelé tradičně oslovili řadu známých osobností, které se zapojí v roli spíkrů, panelistů či mentorů. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou:

  • Tosca Musk – členka světově proslulé rodiny Musků (sestra Elona Muska) a zakladatelka úspěšné streamovací platformy Passionflix, která se zaměřuje na romantické filmy a komedie;
  • Marvin Liao – zkušený startupový investor z vyhlášeného akcelerátoru 500 Startups;
  • Irina Nicoleta – ředitelka zodpovědná za expanzi značky Revolut v regionu CEE;
  • Tom Cwik – zástupce NASA, který má na starosti převádění kosmických vynálezů do normálního pozemského života;
  • Martin Tolar – český vědec a neurolog, jehož společnost Alzheon je aktuálně asi nejblíže vynálezu léku na Alzheimerovu chorobu.

Vedle vystoupení těchto řečníků budou na programu také panelové diskuse na různá témata a menší setkání u mentorských stolů, stejně jako „one-on-one“ schůzky mezi představiteli startupů, korporací a investorských společností.

Anti-covidová opatření

„Chtěli jsme v maximální míře zachovat možnost potkávat se a budovat vazby napřímo, jelikož právě to je jeden z hlavních benefitů celé akce. V souladu s aktuálními opatřeními jsme však snížili maximální počet účastníků na 500. I z toho důvodu plánujeme vybrané pasáže programu živě streamovat na webu SWCSummitu – tak aby se obsah dostal i k těm, kdo se kvůli početnímu limitu nedostanou na akci fyzicky,“ vysvětluje Václav Pavlečka, CEO spolupořadatelské společnosti Air Ventures.

„Také zaoceánští spíkři i finalisté ze vzdálenějších zemí se zúčastní na dálku, pomocí videohovorů. Vzhledem k omezením mezinárodní dopravy to bylo jediné smysluplné řešení,“ doplňuje Pavlečka.

Samozřejmostí podle něj bude zajištění dostatečného množství dezinfekce i roušek. Stejně tak se počítá s bezpečnými vzdálenostmi mezi jednotlivými stoly.

Prodej vstupenek

Vstupenky mohou zájemci pořídit přímo na webu SWCSummitu, případně přes prodejní portál GoOut.net. Cena začíná na 1 890 korunách. Ti, kdo si koupili vstupenky už na jaře na původně plánovaný dubnový termín, nemusí mít strach – původní lístky zůstávají platné.

Více o loňském ročníku a vítězi regionu V4 si přečtěte v našem článku Český startup Motionlab uspěl na letošním SWCSummitu.

Redakčně upravená tisková zpráva startupové konference Startup World Cup & Summit

• Teritorium: Hlavní město Praha
• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme