Prezentace českých firem na veletrhu ICT Spring v Lucembursku

České firmy z oblasti IT technologií se ve dnech 29. a 30. června 2023 prezentovaly na společném českém stánku v rámci veletrhu ICT Spring v prostorách Lux Expo v Lucemburku.

Veletrh ICT Spring se koná každoročně v jarních měsících v Lucemburku a je zaměřený na informační a komunikační technologie. Tradičně se zde setkávají čelní představitelé veřejného i soukromého sektoru, aby diskutovali o nejnovějších trendech a přístupech v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Ilustrační fotografie

Klíčovými oblastmi zájmu jsou růst udržitelnosti jako katalyzátor transformace, finance a technologie, kybernetická a kvantová výpočetní technika, Big Data & Cloud, zdravotnické technologie, Web3 či AI. Výstavní plocha vždy hostí startupy, společnosti zaměřené na nové a inovativní nápady, technologické giganty a mezinárodní delegace.

ExportMag.cz: Čipy a jízdní kola. V čem ještě exceluje malý velký Tchaj-wan?

Na společném českém stánku se představily tyto české firmy: Bits4s s.r.o., iBridge Czech s.r.o., DENEVY s.r.o., ECOTEN urban comfort s.r.o., Huld s.r.o., MONET+ a.s., Netsearch s.r.o., STRATOSYST, s.r.o.

Součástí veletrhu je pravidelně i bohatý program v podobě odborných panelových diskuzí a zviditelnění české účasti bylo podpořené také účastí zástupkyně agentury CzechTrade Petry Ballardes v diskuzním panelu Paving the Way for Innovation organizovaném vládní agenturou Luxinnovation a Obchodní komorou Lucemburka.

Na úvod veletrhu ICT vládní agentura LuxInnovation společně s Obchodní komorou Lucemburska připravila návštěvu vědeckovýzkumného centra v Belvalu. Účastníci mise zde měli možnost seznámit se s prioritami Lucemburské univerzity včetně univerzitního inkubátoru a agentury Luxinnovation, který pomáhá zahraničním investorům s relokací businessu do Lucemburska. Další částí programu byla návštěva House of Startups, kde probíhal networking Inside Startup Luxembourg. 

Vzhledem k výrazné podpoře moderních a udržitelných technologií ze strany lucemburského státu je oblast ICT jedna z prioritních oblastí Lucemburska a nesporně se zde nachází řada příležitostí pro české firmy ke spolupráci s lucemburskými partnery.

Organizaci této třídenní intenzivní podnikatelské mise společně připravilo velvyslanectví ČR v Lucemburku ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade Benelux. Projekt byl finančně podpořen v rámci programu PROPED MZV ČR.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Lucemburku (Lucembursko). Autorka: Barbora Pláničková, ekonomická diplomatka.

• Teritorium: Evropa | Lucembursko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme