Příležitosti ve zdravotnictví v Ázerbájdžánu

Ve dnech 23.-26. května navštívila Ázerbájdžán delegace vedená náměstkem ministra zdravotnictví Policarem. Na organizaci cesty, které se účastnili i zástupci českých firem, se podílela česká ambasáda i kancelář CzechTrade v Baku a Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků.

Program návštěvy náměstka Policara zahrnoval schůzky s představiteli ázerbájdžánských státních institucí včetně 1. náměstka pověřeného řízením Ministerstva zdravotnictví Teymura Musayeva, ředitele Státní agentury pro povinné zdravotní pojištění Zaura Əliyeva a vedoucího Správy regionálních zdravotnických středisek (TƏBİB) Ramina Bayramlı.

Diskuse se zástupci těchto institucí se zaměřily na předávání zkušeností s transformací českého zdravotnictví a zavedením povinného zdravotního pojištění po roce 1989 a další oblasti, kde se nabízí prohloubení bilaterální spolupráce. Dne 25. května se náměstek Policar podílel na zahájení Česko-ázerbájdžánského zdravotnického business fora organizovaného bakuskou kanceláří CzechTrade. Nové kontakty navázané ve dnech 23.-26. května mezi českými subjekty a ázerbájdžánskými klinikami by měly přispět k dalšímu prosazování českých výrobků a služeb na největším jihokavkazském trhu, kde mají české zdravotnické prostředky dlouhodobě dobrý zvuk.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Baku (Ázerbájdžán).

• Teritorium: Asie | Ázerbájdžán | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme