Zdroj: CzechTrade

Prodejci přes Amazon si připlatí

Společnost Amazon zavádí nové poplatky pro prodejce, kteří zasílají své produkty přímo zákazníkům místo toho, aby využili službu Amazon fulfillment centra.

S platností od 1. října bude společnost Amazon dostávat 2% podíl z každého prodaného produktu obchodníků, kteří jsou členy programu Amazon Seller Fulfilled Prime Program, nebo minimálně 0,25 dolaru za položku.

Nákup zboží přes Amazon, ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie

Program Sellers Fulfilled Prime, který byl spuštěn v roce 2015, umožňuje obchodníkům zobrazovat na svých nabídkách odznak Prime, aniž by využívali službu plnění Amazonu, Fulfillment by Amazon. Na oplátku musí prodejci plnit objednávky s jednodenním a dvoudenním doručením bez dalších poplatků pro zákazníky Prime, kteří platí měsíční poplatek za rychlejší doručení a další výhody.

Společnost Amazon před několika lety pozastavila registraci do tohoto programu s tím, že neposkytuje stejně kvalitní služby, jaké zákazníci očekávají od programu Prime. Před dvěma měsíci společnost elektronického obchodu uvedla, že zápis do programu obnoví.

Tato zpráva přichází v době, kdy společnost Amazon čelí rostoucí kontrole ze strany regulačních orgánů ohledně své tržní síly a zacházení s prodejci.

Zpracoval kolektiv zahraniční kancleáře Czechtrade USA, Austin.
Zdroj: www.usnews.com

• Oblasti podnikání: Obchod | Služby

Doporučujeme