Program na podporu inovací a start-upů V4 Innovators in Israel pokračuje

Pod záštitou polského předsednictví V4 od 4. března pokračuje mezinárodní program V4 Innovators in Israel na podporu inovací a start-upů ze zemí Visegrádské skupiny včetně Česka.

Intenzivní školící program, který připravila izraelská rozvojová agentura MASHAV ve spolupráci s Mezinárodním visegrádským fondem a Ministerstvem zahraničních věcí Státu Izrael, se skládá ze 4 online seminářů s izraelskými experty zaměřených na různé aspekty pokročilého rozvoje start-upového podnikání. 

Účast ČR byla společně zajišťována ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu, Zastupitelského úřadu ČR v Tel Avivu a agentury CzechInvest.

Účelem programu V4 Innovators in Israel je naplňovat cíle stanovené v Inovační strategii ČR 2019-2030, zejména aktivně podporovat rozvoj start-upového prostředí v ČR a internacionalizaci inovativních podniků. Do roku 2030 ČR chce být v duchu vize Czech Republic: The Country For The Future inovačním lídrem, a proto se české firmy inspirují mimo jiné právě v Izraeli, který je v otázce inovací dlouhodobě jednou z nejúspěšnějších zemí. Pilotní verze programu byla poprvé realizována již v prosinci 2018 v Haifě, Tel Avivu a Jeruzalémě.

Letošního online programu se účastní celkem 28 delegátů z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska. Českou republiku reprezentují zástupci start-upů Miomove, Advanced Health Solutions, Regnos, Hayaku, Sharry Europe, a dvou podnikatelských inkubátorů – Moravskoslezského inovačního centra Ostrava (MSIC) a Středočeského inovačního centra (SIC).

Témata jednotlivých školení s izraelskými experty:

  • 4. 3. 2021: “Introduction to the Israeli Innovation Ecosystem and Innovation Generation Process”; “Tools for entrepreneurs: the use of technology in startups”.
  • 11. 3. 2021: “Revolutionary thinking methods: steps to create and find solutions for your startup”; “How to manage and successfully negotiate for your enterprise”.
  • 18. 3. 2021: “How to capitalize your network”; “Build your unfair advantage, go to market strategies”.
  • 25. 3. 2021: “Prominent Entrepreneurs/startups of the Israeli Ecosystem in Medtech, Cybertech and AI Technologies”.

• Teritorium: Česká republika | Izrael
• Témata: Inovace a startupy
• Oblasti podnikání: Management | Marketing, média a PR

Doporučujeme