Propagace českého chmele a pivovarnických technologií v Japonsku

V japonském Sapporu proběhla akce, která seznámila japonskou odbornou veřejnost s využitím různých odrůd českého chmele při vaření piva a podpořila možnost navázání obchodní spolupráce.

Velvyslanectví v Tokiu ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR, Honorárním konzulátem ČR v Sapporu, Svazem pěstitelů chmele za přispění Výzkumného pivovaru VŠCHT a japonského pivovaru Sapporo v prostorách hotelu Sapporo Park Hotel uspořádalo prezentační akci na podporu českého chmele pro zástupce japonských pivovarů a minipivovarů z regionu Hokkaidó a Tóhoku.

Ilustrační fotografie

Propagace českého chmele a pivovarnických technologií v Japonsku přispěla ke zvýšení povědomí o specifikách českého piva. Jedinečnost projektu spočívala v tom, že díky spolupráci s Honorárním konzulátem v Sapporu, byl český chmel a jeho odrůdy poprvé představeny zástupcům japonských pivovarů na ostrově Hokkaidó a severovýchodních oblastí Honšú – regionu Tóhoku, který zahrnuje prefektury Aomori, Fukušima, Iwate, Mijagi, Akita a Jamagata.

ExportMag.cz: Výrobce tradiční slivovice ze Zlínska oslavil 100 let a začíná prodávat i do zahraničí

Na slavnostním zahájení akce přivítal přítomné hosty Honorární konzul ČR v Sapporu, pan Masahiro Nomura. Účastníci mohli vyslechnout prezentace a odborné přednášky o českém zemědělství, potravinářství a zahraničním obchodě, dozvěděli se o unikátnosti českého chmele, tradici pěstování, odrůdách chmele a zhlédli video o vaření piva v ČR.

V rámci programu proběhla degustace piv uvařených z českých odrůd chmele v českých pivovarech. Tato piva byla dovezena speciálně z České republiky. V závěrečné diskuzi a konzultacích byly s přítomnými zájemci sdíleny zkušenosti vystupujících s vařením řemeslných piv.

Tato marketingová aktivita navázala na předchozí akce konané v Tokiu v roce 2019 a v Sakai v roce 2022. Seminář byl promítán prostřednictvím MS Teams přihlášeným sládkům z celého Japonska.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tokiu (Japonsko).

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme