Reakce na koronavirus: Česká automotive firma zahájila výrobu testovacích tyčinek

Ve společnosti Isolit-Bravo v Jablonném nad Orlicí se rozbíhá výroba speciálních výtěrových tyčinek k testování na přítomnost onemocnění covid-19. Budoucí výroba může počítat až s 10 tisíci kusy týdně. Celý projekt vznikl jako reakce na nedostatek těchto testovacích prostředků během nouzového stavu. Výroba by v budoucnu mohla být navíc ještě vyšší.

Společnost Společnost Isolit-Bravo je tak na nejlepší cestě stát se jednou z nejvýraznějších společností, které pomáhají při současném boji s pandemií koronaviru. Standardně se zde sice vyrábějí automobilové součástky, firma ale ukázala, že je flexibilní a chce pomoci. Nyní se v ní tak už několik týdnů produkují i výtěrové tampony.

Společnost získala příslušnou výjimku ze strany Ministerstva zdravotnictví a přesně podle pokynů státních orgánů se nyní dokončují dlouhodobé testy. Následně lze očekávat také standardní řízení pro získání certifikace CE zdravotnického prostředku třídy Is, který musí posuzovat notifikovaná osoba.

Výtěrové tyčinky se díky současnému stavu staly v podstatě žádanou komoditou. Česká republika se tímto projektem ukazuje jako země, která dokáže být nezávislá na importu těchto pomůcek.

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Inovace a byznys

Doporučujeme