Renault „brzy“ uvede na trh levný elektrický model pod značkou Dacia

Upravená verze malého elektrického vozu Renault City K-ZE, který se v současné době prodává v Číně, by se mohla v Evropě prodávat pod značkou Dacia od roku 2021, podle německého časopisu Automobilwoche.

Tento krok by byl zaměřen na „snížení“ průměrných emisí CO2 pro značku Dacia, protože nízkonákladová omezení brání použití drahých technologií v benzínových motorech instalovaných na Dusteru a v dalších modelech, které rumunský výrobce v současné době prodává.
Německý automobilový časopis odhalil, že elektrický model by nabídl dojezd 250 kilometrů dle WLTP a stál by kolem 15 tis. €, včetně baterie (myšleno bez dalších ekologických podpor/bonusů).
Rozhodnutí Renaultu prodávat elektrický vůz v Evropě pod značkou Dacia není založeno na rozpočtové hodnotě vozidel a image této značky, ale pouze na cílech EU v oblasti CO2.Olivier Murguet, vedoucí prodeje Renault Group, sdělil Automobilwoche, že limity CO2 stanovené EU jsou velmi „náročné“. Pro automobily Dacia, které mají vysoké emise CO2 a nízké ceny, které brání použití drahých technologií, jsou jediným řešením účinnější motory.

Zdroj: www.romania-insider.com
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Bukurešti

• Teritorium: Rumunsko
• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl

Doporučujeme