Roadshow firem z oblasti lázeňství a wellness po Saúdské Arábii

Velvyslanectví ČR v Rijádu ve spolupráci s agenturou CzechTourism podpořilo realizaci projektu ekonomické diplomacie, v rámci kterého 14 firem ze sektoru lázeňství a wellness prezentovalo v Saúdské Arábii své nabídky lokálním partnerům.

V rámci roadshow zástupci firem navštívili Rijád, Džiddu a Al-Khobar a setkali se s více než 170 partnery. Saúdská Arábie a širší region arabských zemí Perského zálivu je významnou oblastí pro incomingovou turistiku do České republiky.

Ilustrační fotografie

Počet turistů přijíždějících z tohoto regionu vykazuje soustavný nárůst a průměrná doba strávená v České republice patří v porovnání s turisty z jiných regionů k nejdelším. Rovněž částky, které v průměru v České republice saúdskoarabští turisté utratí, patří k nejvyšším. Turisté ze Saúdské Arábie mají ve velké oblibě lázeňské, rehabilitační a wellness pobyty v České republice a vyhledávají destinace poskytující vysoce kvalitní služby s vysokou mírou pohodlí a luxusu.

V Jordánsku Češi uspěli se sklem, voňavkami i fotovoltaikou

Velvyslanectví České republiky v Rijádu za organizačního zajištění agenturou CzechTourism podpořilo tento projekt ekonomické diplomacie, v rámci kterého byla Česká republika prezentována jako atraktivní turistická destinace. Hlavním partnerem akce byla letecká společnost Flynas, která v letošním roce provozovala přímou leteckou linku mezi Rijádem a Prahou.

Akce proběhly postupně ve třech významných saúdskoarabských městech, a to v Rijádu, Džiddě a Al-Khobaru. Zúčastněné firmy měly v rámci B2B workshopů možnost přímo oslovit saúdskoarabské partnery. V Rijádu se akce zúčastnilo 66 místních partnerů, v Džiddě 70 a Al-Khobaru 45 partnerů. Vysoká účast ze strany místních partnerů dokládá význam a oblíbenost České republiky pro saúdskoarabské turisty.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Rijádu (Saúdská Arábie).

• Teritorium: Asie | Saúdská Arábie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme