Rockaway Blockchain Fund ve Francii a příležitosti v digitální ekonomice

Dne 21. července 2021 byl v prostorách Velvyslanectví ČR v Paříži uspořádán koktejl investičního fondu Rockaway Blockchain firmy Rockaway Capital Praha pro obchodní partnery.

Akce se konala u příležitosti letošního 4. ročníku blockchainové konference Ethereum Community Conference 4.

Akci zastřešila asociace Digital Economy Network, která spravuje nadnárodní platformu pro evropské inovativní digitální společnosti.

Akce se zúčastnilo zhruba 60 zástupců týmů investičních projektů venture capital fondů a partnerů Rockaway Blockchain Fund RBF. Tento největší evropský investiční fond představuje tradiční fond rizikového kapitálu, který investuje exkluzivně do nových projektů postavených na inovativních technologiích v oblasti digitálních aktiv.

Účastníky večerní akce přivítal úvodním slovem velvyslanec České republiky ve Francii, Michal Fleischmann, po něm pronesl několik slov Managing Partner RBF, Viktor Fischer. Akce se za Ministerstvo zahraničních věcí České republiky zúčastnil ředitel Odboru ekonomické diplomacie Marek Svoboda.

Digitální ekonomika je v současnosti jedním z nejdůležitějších sektorů v průmyslu a službách a neustále se dynamicky rozvíjí. České firmy z prostředí digitální ekonomiky iniciovaly vznik společné platformy Digital Economy Network, díky níž se v době covid-19 krize mohly dále rozvíjet, rychle a pružně reagovat a rozvíjet návrhy, jak přenést své digitální know-how i na tradiční průmyslová odvětví, a tím nastartovat českou ekonomiku.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Investice

Doporučujeme