Aktualizováno

Rok nových technologií 2022

Představujeme hlavní projekt Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro rok 2022.

AMSP ČR v projektu Rok nových technologií 2022 aktuálně reaguje na: rozvoj podnikání s využíváním moderních technologií (konkurenceschopnost), změny ekosystému MSP v ČR po dopadech C-19 (odolnost), klíčové podporované směry rozvoje EU pro MSP (dlouhodobost).

AMSP ČR

Cílovou skupinou jsou malé a střední podniky a OSVČ, spolky, pozorovatelé a partneři AMSP ČR, marketingový dosah ca 300.000 subjektů.

Realizátorem projektu je AMSP ČR, která tak navazuje na své úspěšné předchozí projekty Rok řemesel 2016, Rok venkova 2017, Rok rodinného podnikání 2018, Rok digitálního podnikání 2019, Rok malého podnikání 2020 a Rok nových příležitostí 2021.

Portál BusinessInfo.cz je partnerem projektu.

Hlavní témata projektu

Modul I. – Robotizace
(leden – březen 2022)

Strategický cíl – plný rozvoj inovačních schopností, zvýšení technologické úrovně českých firem. Jaké jsou výhody technologií např. typu 3D tisku pro MSP, OSVČ a více.

Modul II. – Automatizace
(duben – červen 2022)

Automatizace jako nezbytný standard výrobního procesu. Nebo automatizace jako nezbytný nástroj k zvyšování produktivity a boji proti nedostatku pracovníků pro výrobní operace.

Modul III. – Digitalizace
(červenec – září 2022)

Strategický cíl – digitální transformace MSP v ČR. Digitalizace je váš konkurenční náboj na trhu. Návratnost investic u digitalizace je klíč k vašemu úspěchu​. Povědomí a připravenost lidských zdrojů pro digitalizaci, nové pozice a více.

Modul IV. – Cirkulární ekonomika
(říjen – prosinec 2022)

Strategický cíl – efektivnější využívání zdrojů ze strany MSP. Aktivní odpadové hospodářství, recyklace v MSP – udržitelnost vašeho podnikání. Co můžete změnit v rámci zvýšení konkurenceschopnosti. Transformace ekosystému MSP a nové obory v CE.

Záznamy proběhlých akcí a další

Datové schránky: souhrn všech důležitých informací na jednom místě

100 NEJ českých firem

V pátek 2. prosince 2022 proběhlo vyhlášení výsledků 27. ročníku prestižní soutěže – „Českých 100 nejlepších“. V krásných reprezentativních prostorech Španělského sálu na Pražském hradě se předávaly ceny nejlepším českým společnostem.

Cílem soutěže, kterou vyhlašuje pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a ocenit české firmy, podniky, či společnosti z co nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků.

Mezi oceněnými je i společnost SATTURN Holešov spol. s r.o., který patří mezi dlouhodobé členy AMSP ČR.

Více si o firmě SATTURN Holešov přečtěte v článku Kabelová TV, čističky i solární elektrárny. Firma z Holešova je štikou mezi inovátory

Podcasty

Dříve publikované podcasty AMSP lze poslouchat na platformě Spotify

Zpět na začátek

Registrace k odběru novinek Roku nových technologií 2022

Jsou pro Vás témata projektu zajímavá? Staňte se součástí projektu a získejte aktuality a pozvánky na akce přednostně! Pro odběr novinek je potřeba provést registraci Vašeho e-mailu na webu AMSP ČR. Registrace je zdarma.

Aktuality AMSP ČR

Zpět na začátek

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Vzdělávání, lidské zdroje

Doporučujeme