Rumunská soukromá železniční skupina zvažuje expanzi do dalších evropských zemí

Rumunská železniční skupina Grampet, ovládaná místním investorem Gruiem Stoica, analyzuje možnosti vstupu do dalších sedmi evropských zemí, jak uvedl Ziarul Financiar.

Skupina Grampet vykázala v roce 2018 konsolidovaný obrat ve výši 344 mil. eur a zaměstnává přes šest tisíc lidí. V říjnu 2019 skupina oznámila, že zahajuje námořní cestu mezi Rumunskem a Gruzií. Trasa spojí gruzínské přístavy Poti a Batumi s rumunským přístavem Constanta.

„Jsme přítomni v deseti evropských zemích a všechny naše mezinárodní dceřiné společnosti jsou ziskové a zasílají peníze domů, do Rumunska. V současné době analyzujeme vstup na sedm dalších trhů – Makedonie, Černá Hora, Slovinsko, Slovensko, Česká republika, Belgie a Nizozemsko,“ uvedl Gruia Stoica. K zemím, kde Grampet již působí, patří Maďarsko, Bulharsko, Moldavsko, Chorvatsko, Rakousko, Německo a Řecko.

Skupina byla založena před 20 lety a její struktura zahrnuje společnosti, které pokrývají celý řetězec řešení a produktů železniční dopravy. Grampet poskytuje železniční nákladní dopravu, stavbu, opravy a modernizaci kolejových vozidel, výrobu náhradních dílů, pronájem kolejových vozidel, logistické služby.

Zdroj: www.romania-insider.com
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Bukurešti

• Teritorium: Rumunsko
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika

Doporučujeme