S končící světovou výstavou Expo v SAE končí i marketingový projekt na podporu českých potravin

Ve čtvrtek 31. března 2022 byla slavnostně ukončena půlroční výstava, která hostila řadu akcí, veletrhů, návštěv a konferencí.

V českém pavilonu byla typická česká restaurace, která kromě vynikající domácí kuchyně nabízela také české pivo, víno, vodu a limonády. A právě na propagaci těchto produktů a prezentaci českých pokrmů se díky marketingovému projektu poslední tři měsíce zaměřilo.

Ilustrační fotografie

Více než tři týdny pobýval v restauraci profesionální tapmister od Plzeňského prazdroje, který nabízel kvalitně natočené české pivo. Návštěvníci výstavy tak měli možnost přiblížit se českým tradicím spojeným s přípravou a konzumací piva.

Součástí projektu bylo také několik večerních akcí, které navštívili místní distributoři, podnikatelé, státní osobností jednotlivých emirátů, delegace z různých zemí a v neposlední řadě čeští exportéři, kteří tak měli možnost pozvat své místní partnery do našeho pavilonu.

Ramadán dočasně mění fungování islámských zemí. Na co musí dát exportér pozor?

Díky zaměření podpory mimo jiné na zemědělské technologie, se podařilo oslovit nové zákazníky. Účast zemědělského diplomata a zastoupení ČR na této světové výstavě významně pomůže firmám a institucím k jejich průniku na místní trh. Dalším přínosem je rozvoj vzájemné spolupráce mezi českými a emirátskými univerzitami v sektoru zemědělství.

Autor: Lukáš Zamrzla, zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

Doporučujeme