Sběr cukrové třtiny na Kubě

Kuba zahájila sklizeň sezóny 2019–2020. Chce zvýšit výnosy průmyslu, který má v národní ekonomice důležitou roli.

Kuba se snaží překonat produkci z předchozí sklizně, kdy bylo sklizeno 1,3 milionu tun cukrové třtiny, což je o 13 % méně, než bylo plánováno. Vláda naléhá na provedení efektivní sklizně s využitím 44 mlýnů, aby si udržela svou pozici jednoho z největších světových producentů cukru (ročně se jedná přibližně o sedm milionů tun cukru). Sklizeň začala v cukrovaře Siboney, ve východní provincii Camagüey, kde za 157 dní vyprodukují 20 000 tun cukru. 

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexico City
Zdroj: América Economía

• Teritorium: Kuba

Doporučujeme