SelectUSA Investment Summit – příležitost pro firmy, které plánují expanzi v USA

Obchodní oddělení Americké ambasády v Praze připravuje delegaci na „SelectUSA Investment Summit“, který se koná v termínu 1. – 4. května ve Washingtonu DC. Jedná se o největší a nejprestižnější akci zaměřenou na investování v USA.

Historicky se summitu účastní více než 1 200 firem z celého světa včetně zástupců všech amerických států a teritorií. Na samotné akci pak ambasáda českým firmám pomáhá koordinovat jednání a také organizuje doprovodný program. 

Ilustrační fotografie

Pro firmy, co plánují v USA expanzi, se jedná o skvělou příležitost, jak v USA navázat vhodné kontakty a dozvědět se více o investičním prostředí USA. V rámci summitu je možné účastnit se kulatých stolů, recepcí a domluvit si osobní schůzky se zástupci rozvojových agentur jednotlivých států a americkými vládními činiteli. Akce se budou účastnit také desítky privátních firem, které podporují zahraniční firmy při vstupu na americký trh: ať se jedná o podporu s hledáním lokálních partnerů, náborem místních zaměstnanců nebo o právní služby.  

Summitu se tradičně účastní také přes 300 řečníků, kteří nabízí přednášky o výběru správné lokace, investorských vízech a státních/federálních investičních pobídkách.  

Akce bude mít také obsáhlý program zaměřený na startupy, který bude zahrnovat přednášky, pitchingové a mentoringové příležitosti a možnost naplánovat si schůzky se zástupci startupových inkubátorů/akcelerátorů a VC fondů. 

Pokud Vás tato akce zaujala a máte zájem se stát součástí delegace, neváhejte kontaktovat pana Richarda Palese z Velvyslanectví spojených států v Česku, který akci v ČR koordinuje, na richard.pales@trade.gov, rád zodpoví Vaše případné dotazy. 

Více informací:

Zdroj: Velvyslanectví Spojených států amerických v Česku

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Investice

Doporučujeme