Senegalští kybernetičtí experti navštívili Česko

V polovině května 2023 proběhla do České republiky studijní cesta senegalských kybernetických expertů, kteří tak navázali na cestu české delegace do Senegalu v květnu 2022.

Senegalská delegace pěti členů byla složená ze zástupců ministerstva vnitra, obrany a spravedlnosti a úřadu pro ochranu osobních údajů.

Ilustrační fotografie

Program sestával ze setkání s příslušnými orgány v oblasti kybernetické bezpečnosti a kybernetické kriminality (Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo spravedlnosti, Policie ČR, NCOZ, NCTEKK, Národní agentura pro kybernetickou a informační bezpečnost, Nejvyšší státní zastupitelství a Úřad pro ochranu osobních údajů).

Kybernetická bezpečnost je perspektivní oblastí pro rozvoj česko-senegalských vztahů. Cesta senegalských expertů a četná setkání s českými experty přinesla důležitou výměnu kontaktů na obou stranách a výměnu odborných znalostí mezi příslušnými orgány. Zároveň se během mise objevily náměty na další oblasti spolupráce a výměnných aktivit, které mohou Senegalu v budoucnu pomoci prakticky přispět k boji proti kyberkriminalitě.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dakaru (Senegal).

• Teritorium: Afrika | Senegal | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Bezpečnost | Software a ICT služby

Doporučujeme