SIC nabízí bezplatné osobní poradenství pro středočeské firmy a živnostníky

Aktuální dotační možnosti i dotazy k legislativě. Rychlé a efektivní řešení pro fyzické i právnické osoby, které potřebují pomoc či poradit. Středočeské inovační centrum (SIC) spustilo poradnu s cílem zmírnit dopady COVID-19 na regionální ekonomiku. Ze strany Středočeského kraje se jedná o další z mnoha nástrojů a služeb, které vznikly jako rychlá pomoc občanům, firmám a obcím v krizové době spojené s pandemií koronaviru. 

„Pomoc podnikatelům a nastartování ekonomiky je nyní hlavní prioritou Středočeského kraje. Před časem jsme spustili poskytování půjček živnostníkům, ale jsme si vědomí toho, že pro podnikatele jsou důležité i správné informace. V současné době vláda i kraj připravila několik nástrojů, které by měly podpořit podnikatelský sektor. Nově zřízená poradna bude místem, kde se mohou lidé dozvědět, jak jich mohou konkrétně oni využít. SIC je připraveno jim pomoci,“ vysvětluje hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

„V době koronovirové krize jsme se maximálně soustředili na pomoc online. SIC uspořádalo sérií digitálních workshopů pro manažery a pomohlo vytvořit několik komunikačních platforem pro sdílení rad, nápadů a zkušeností v souvislosti s bojem proti COVID-19,“ říká Marek Špok, ředitel SIC. „Osobní pomoc a příležitost nechat si poradit odborníkem je v tuto chvíli další z aktivit, které se chceme věnovat. Právě poradenství a konzultace o dotačních možnostech jsou jedním z pilířů SIC, který jsme si za posledních pět let budovali. Díky dlouhodobému mapování národních i mezinárodních programů dokážeme rychle a efektivně poradit nejen podnikatelům, ale také zástupcům měst, obcí i výzkumných organizací,“ dodává Špok.

Úspora času i peněz

Výhodou SIC osobní konzultace je možnost se poradit s odborníkem o svém problému s podnikáním. Bezplatná poradna bude probíhat, vždy první středu v měsíci a je nutné se online objednat přes webové stránky www.s-ic.cz/poradna a zástupci SIC obratem žádost vyřídí.

Dle zájmu bude poradna rozšířena na více dní.

Redakčně upravená tisková zpráva SIC

• Teritorium: Středočeský kraj
• Témata: Koronavirus

Doporučujeme