Situace v Libanonu se v souvislosti se šířením covidu-19

Počet nových pozitivních případů nákazy se za poslední týden snižoval na úroveň asi 130–140 případů covidu denně. Libanon se vrací do normálního života.

Státní sektor, maloobchod i služby fungují ve standardních provozních hodinách. Roušky jsou stále povinné v uzavřených prostorech, nedodržování opatření je bez postihu, řeší se pouze upozorněním.

Od 9. 6. 2021 platí nové nařízení na letecké lince Bejrút – Paříž, kde pro již očkované cestující do Francie není potřeba PCR test. Důvodem je skutečnost, že Francie jako první ze zemí EU přeřadila Libanon do tzv. zelené skupiny zemí.

Stále platí, že při cestě do Libanonu (před nástupem do letadla) se musí cestující (s výjimkou dětí do 12 let) prokázat negativním PCR testem, ne starším než 96 hodin. Po příletu do Libanonu musí všichni cestující podstoupit PCR test na letišti, finanční náklady na test (50 USD) jsou zahrnuty v ceně letenky. Po příletu do Libanonu nemusí cestující do karantény, pohyb je volný.

Vakcinace obyvatel postupně probíhá.

Autor: Petr Sochor. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Libanon | Zahraničí
• Témata: Koronavirus svět

Doporučujeme