Slavnostní otevření první české greenfield investice v Srbsku

Dne 25. dubna 2023 byl v Srbsku slavnostně uveden do provozu závod na výrobu plastových výrobků, jejímž investorem je česká skupina IMG Bohemia, s.r.o. z Plané nad Lužnicí.

Slavnostní akce v Technologickém parku ve Vršaci se zúčastnila starostka města Vršac Dragana Mitrović, majitel společnosti IMG Bohemia, s.r.o. Michal Grusz, velvyslanec České republiky v Srbsku Tomáš Kuchta a také řada dalších významných představitelů municipality a místních podnikatelů.

Bělehrad, Srbsko | Nenad Nedomacki / Shutterstock.com

Realizace této investice je plánována ve třech fázích v celkové hodnotě 15 mil. EUR. Zatím je dokončena první fáze, výstavba areálu v hodnotě 5 mil. EUR, určeného pro výrobu extrudovaných plastových desek a velkých vstřikovaných plastových dílů – skruží, nádrží a šachet.

V dalších fázích budou vybudovány závody na výrobu plastových dílů pro osobní, nákladní automobily a autobusy. Kromě samotného objektu budou vybudovány přidružené komunikace, plošiny, parkoviště pro osobní vozidla, pěší zóny a dopravní napojení na stávající veřejnou komunikaci a dále dva pomocné objekty v podobě požární nádrže s čerpací stanicí a trafostanice.

Továrna byla navržena v souladu se všemi světovými normami, bez emisí znečištění a jakéhokoli negativního dopadu na životní prostředí.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bělehradě (Srbsko).

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Investice | Plasty a pryž

Doporučujeme