Smart Export Forum podpoří spolupráci českých a britských inovátorů

Podpořit spolupráci v oblasti digitálních inovací mezi českými malými a středními podniky a výzkumnými organizacemi a jejich protějšky z Velké Británie. To je cílem Smart Export Fórum 2021, které se bude konat dne 22. září v Hotelu Artemis v Praze.

Třetí ročník zaměřený na česko-britskou spolupráci v oblasti digitálních inovací bude vysílán online a představí oblasti jako umělá inteligence, kybernetická bezpečnost, virtuální realita nebo blockchain.

„Součástí akce je prezentace českých i britských firem a organizací, které mají zájem o spolupráci v těchto oblastech,“ sdělují organizátoři ze sdružení CzechInno a Středoevropská platforma pro digitální inovace CEEInno.

Zmíněná sdružení si kladou za cíl podporovat implementaci digitálních inovací do obchodní praxe i běžného života. „To samozřejmě zahrnuje i podporu kooperace českých firem a organizací s jejich zahraničními protějšky, kdy v rámci interakce a spolupráce na společných projektech dochází k výměně zkušeností, informací, obohacování know-how a výměně dobrých praxí,“ doplňují jejich zástupci v tiskové zprávě.

Široký záběr digitálních inovací

Smart Export Forum se zaměřuje na efektivní zprostředkování spolupráce mezi českými firmami a výzkumnými organizacemi a představiteli malých a středních podniků a organizací na podporu podnikání z Velké Británie v oblasti digitálních inovací – specificky v oblasti umělé inteligence, rozšířené a virtuální reality, kybernetické bezpečnosti, využívání nových materiálů i technologií 3Dtisku, internetu věcí, zvyšování důvěry v obchodních vztazích i veřejnoprávních aktech s využitím blockchainu nebo zpracování a využívání dat.

Mnozí účastníci se fyzicky setkají v pražském Hotelu Artemis, další se online připojí k mezinárodní videokonferenci a v rámci nabitého přednáškového programu odprezentují novinky k nabídkám okamžitých možností spolupráce mezi potenciálními českými a britskými partnery.

Kam kráčí čeští inovátoři…

Program Smart Export Fora 2021 ukáže, co je nového v českém sektoru malých a středních podniků v oblasti využívání užitečných vlastností umělé inteligence (například k prevenci kybernetických útoků a jiných verzí online kriminality), zapojení virtuální a rozšířené reality do boje s pandemií covid-19, ale také do běžného společenského i firemního života.

Podrobnosti k programu Smart Export Forum 2021

Představí také nové služby pro rozvoj chytrého byznysu, chytrých měst i chytrých regionů, názorně ukáže, jak může průmyslový blockchain pomoci ke zvýšení důvěry nejen v průmyslu nebo představí inovativní materiály včetně práce s nimi prostřednictvím 3D tisku.

Od kolegů z Velké Británie se pak dozvíme, jak se mohou české firmy a organizace zapojit do jejich inovačních aktivit a vyslechneme si aktuální nabídky příležitostí ke spolupráci s českými partnery.

Jak (po brexitu) na export?

Zástupci české vlády a proexportních institucí přítomným představí aktuální nástroje na podporu exportu a internacionalizace podnikání a také pobídky ke spolupráci s britskými partnery včetně aktuálních příkladů již probíhajícího úspěšného působení českých firem i organizací ve Velké Británii (nebo nabídek asistence pro firmy a výzkumníky při jejich cestě do zahraničí.)

V nabitém přednáškovém programu se představí dvě desítky speakerů, konferenční sekce bude doplněna fyzickou i online expozicí obsahující praktické příklady diskutovaných inovací a zahrnující i možnosti konzultací specifických témat souvisejících s možnostmi podpory zahraniční spolupráce.

Videa k problematice brexitu (jako součást seriálu Exportní zrcadlo) na YouTube BusinessInfo.cz

A účastníci budou mít samozřejmě také možnost fyzických i online B2B setkání, zahrnující možnost vzájemné výměny kontaktů pro další spolupráci. Vstup na akci je po předchozí online registraci bezplatný, pořadatel si vyhrazuje právo regulovat počet účastníků v souvislosti s aktuálními protiepidemickými opatřeními.

Redakčně upravená tisková zpráva CzechInno

Doporučujeme