Smlouva se Senegalem zvýší právní jistotu investorů

Česko uzavřelo se Senegalem Smlouvu o zamezení dvojího zdanění, která se týká především daní z příjmů. Za českou stranu ji na konci ledna podepsal velvyslanec ČR v Senegalu Miloslav Machálek, za senegalskou stranu ministr financí a rozpočtu Abdoulaye Daouda Diallo.

Smlouva řeší, které příjmy podléhají zdanění v jakém státu, a zároveň posiluje právní postavení subjektů, které provozují hospodářské aktivity v partnerské zemi. Uzavřením této smlouvy se zvýší právní jistota investorů i ostatních daňových subjektů obou zemí. Smlouva tak podpoří rozvoj ekonomických vztahů mezi ČR a Senegalem. V obou státech bude nyní následovat další nezbytný legislativní proces vedoucí ke vstupu této smlouvy v platnost.

Smlouva o zamezení dvojího zdanění mezi ČR a Senegalem je významná dohoda, která usnadní obchodování mezi oběma zeměmi a realizaci projektů. Podpis smlouvy je impulsem pro další rozvoj aktivit českých firmem v Senegalu, jehož ekonomika v posledních letech roste více než o 6 % DHP ročně.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dakaru (Senegal). Autor: Pavel Zástěra, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Senegal

Doporučujeme